Ha stílusváltással indítanád a tavaszt, de nincs ötleted, milyen divatos frizurák közül válogass, a modellektől is érdemes begyűjteni néhány inspirációt. Ezek a nőies fazonok megadhatják a kezdő lökést a teljes hajátalakításhoz.

hirdetés

Előfordul, hogy az elhatározás már megszületett, de a választás még bizonytalan, már ami a hajfazon hosszát és stílusát illeti. Ilyenkor sokat segíthet, ha klasszikus, retró és modern frizurák között is keresgélsz, a modellektől például divatos kialakításokat leshetsz el.

Ha különféle inspirációszikrákat veszel alapul, az cseppet sem jelent egyet az utánzással, hiszen a legjobb, ha a tetszetős fazont a te egyéniségedhez, arcformádhoz szabva alakítja át a fodrász. Rengeteg vágástechnika létezik, amely a trendekhez igazítva ötvözhető, ehhez adnak szuper kiindulópontot az alábbi képek.

Ihletadó frizurák modellektől: nőies, divatos fazonok

Helena Christensen

Az 54 éves modell dús, erős szálú hajjal rendelkezik, pályája során gyakran előfordult, hogy trendet teremtett egy-egy frizuraválasztásával. Imázsának, stílusának kialakítását nagyszerű szakemberek segítik mind a mai napig, így bármilyen fazont visel, az biztos, hogy etalonná válik.

A frufru és a hanyagul tépett, rétegelt frizura már-már a védjegyévé vált, csak a vágás stílusa változott az évek alatt.

Kaia Gerber

Cindy Crawford 21 éves lánya a félhosszú, a rövid bob, valamint a most divatos octopus hajstílusával egyaránt sikert aratott. Bármelyiket veszed alapul a frizuraváltáshoz, biztos, hogy sikkes eredményre számíthatsz.

Hailey Baldwin Bieber

Justin Bieber 26 éves felesége vékony szálú, könnyen lelapuló hajjal rendelkezik. Általában hosszú vagy félhosszú fazont visel, de a bob éppúgy nagy kedvence.

A fodrászok úgy érik el a laza volument, hogy Hailey tincseit nem egyforma hosszúságúra vágják. Szinte észrevétlenül összemosódó rétegeket alakítanak ki a frizurájában, ettől lágy textúrát kapnak a szálak, és dúsabbnak tűnik a hajtömeg.

Jill Kortleve

A 29 éves népszerű modell menő stílusával is tarol az Instán. A bob- és a lobfazon koronázatlan királynőjeként is tekinthetünk rá, mindkét megoldás csodásan passzol hozzá.

Ráadásul igencsak változatosan viseli ezeket a divatos frizurákat, így érdemes pár inspirációmorzsát begyűjteni tőle.

Greta Hofer

A hosszú és félhosszú frizurák széles választékát lesheted el a gyönyörű modellektől, ám akadnak közöttük olyanok is, akik az extra rövid fazonokhoz nyújthatnak remek tippeket. A Christian Dior egyik kedvelt modellje, Greta Hofer például a hatvanas években divatossá vált mini pixie-t népszerűsíti stílusával.

Ezt a Vidal Sassoon-fazont annak idején Mia Farrow hozta divatba, aki a Rosemary gyermeke című filmben jelent meg új frizurájával. Amikor a film forgatása megkezdődött, Vidal Sassoon átrepült Londonból New Yorkba, hogy megszabadítsa hosszú, szőke hajától a színésznőt, aki a főszereplőt, Rosemaryt alakította Roman Polanski filmjében. Greta Hofer tökéletesen feleleveníti ezt a sikkes fazont, ami hatalmas népszerűségre tett szert a hatvanas évek végén, és még mindig betalál.

Caroline de Maigret

Francia nő lévén, elsősorban a francia sikket kultiválja Caroline de Maigret. A 47 éves modell és zenei producer frufrus, tépett stílusú frizurája évek óta felkapott a divatban. A csúsztatott vágással elvékonyított hajvégek laza rétegeket képeznek, ami lágy esést biztosít a hajnak és megdobja a volument.

Nemcsak a smink és az öltözködés esetében érdemes ellesni pár tippet a modellektől, a frizurák terén is mindig tudnak újat mutatni.

 

Kiemelt képek: Rosdiana Ciaravolo, Jim Spellmann/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés