Ezek az egyszerű, de nőies frizurák a legnépszerűbbek most hatvan év felett. Rövid és a félhosszú fazonok szerepelnek a nyári időszak kedvencei között, a könnyű kezelhetőséget is figyelembe véve.

hirdetés

A nyári szezonban sokakban felmerül a hajvágás gondolata. A nagy melegben a rövid, illetve félhosszú fazonok sokkal komfortosabbnak bizonyulnak. Ilyenkor gyakrabban válik szükségessé a hajmosás, az izzadás miatt a levegőben szálló por jobban megtapad a fejbőrön, a tincsek is könnyebben összetapadnak, rugalmatlanná válnak. A legtöbben ezért a könnyebben kezelhető, beszárítható frizurákra voksolnak, amelyeket gyakori strandolás mellett is egyszerűbb karbantartani. Az idei szezonban egyébként is a rövidebb stílusok tarolnak, a paletta nem csak izgalmas, hanem hihetetlenül nőies ötleteket rejt.

Hatvan felett többen ragaszkodnak a korábban jól bevált fazonhoz, nem szívesen változtatnak a korábban eltalált hajformán. A 2024-es esztendő azonban abszolút a kísérletezésről szól, itt az ideje kipróbálni valami újat, ami látványosan felfrissíti a megjelenést! A divatos vágások egytől egyig könnyen kezelhetők, nem kell órákig formázni, babrálgatni a tincseket ahhoz, hogy dúsabbnak hasson a frizura és nőies legyen az összkép.

Népszerű, nőies frizurák hatvan felett: remek választások a nyári szezonra

Dús, klasszikus long bob

A bobfrizurákat nem lehet megunni, a hosszú bobfazon ráadásul elképesztően előnyös és praktikus választás. Szinte mindenkinek jól áll, nagyon könnyű karbantartani, bónuszként pedig számos formázási lehetőségnek enged teret. Hatvan év felett hihetetlenül népszerű ez a köztes hajhossz, a nyári időszakban pedig különösen érdemes bevállalni.

Hullámos félhosszú fazon

A mesés loknik mindig feldobják a lelapulásra hajlamos tincseket, könnyedén elérik, hogy dúsabbnak hasson a hajtömeg. Az idő múlásával a haj veszít tartásából, gyengébbé válik és a volumen szép lassan csökkenni kezd. Az efféle átalakulást remekül lehet ellensúlyozni néhány tengerparti loknival. A klasszikus félhosszú frizura tökéletes választás hatvan felett, az otthoni hullámosító technikákkal pedig pillanatok alatt elkészül a sikkes, nőies frizura.

Egyenes frufru, Kleopátra-vágás

Noha a Kleopátra-fazon évekkel ezelőtt volt igazán népszerű és trendi, úgy tűnik, hogy az idei évben a hatvan feletti korosztálynál ismét listavezetővé vált. A nagy visszatérés nem a véletlen műve. Az egyenesre vágott frufru csodásan keretezi az arcot, kiemeli az előnyös vonásokat és abszolút fiatalító hatással bír.

 

Hosszú pixie

A pixie-vágásokkal egyszerűen nem lehet hibázni. Igazi klasszikusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Sokan az évek előrehaladtával merik bevállalni a rövidebb frizurákat, talán ennek köszönhető, hogy hatvan felett még az átlagnál is népszerűbb ez a dögös, nőies stílus. Nagyon egyszerű formázni és karbantartani, vonzerőnövelő hatása pedig megkérdőjelezhetetlen.

Aszimmetrikus félhosszú frizura

Az aszimmetrikus frizurák rendkívül előnyösek, megtörik az egységes összhangot, ennek köszönhetően fókuszba helyezik az arc karakterét. Ahhoz, hogy valaki bevállaljon egy féloldalasan vágott fazont, nem kis elhatározásra van szükség, ám a nyári szezon tökéletes a kísérletezésre.

Rövid göndör stílus

A retró stílusok felerősödésével a göndör frizurák is visszatértek a trendrepertoárba. Azok, akik most hatvan felett járnak, szinte biztos, hogy annak idején legalább egyszer kipróbálták a dauert. Szerencsére manapság sokkal kíméletesebb eljárásokkal készülnek a bongyor loknik, így nem kell beáldozni a hajszálak egészséges megjelenését a vonzó, nőies göndör fürtökért.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés