A hosszú haj levágatása nagy döntés, a legtöbb nő pedig feszengve várja a fodrászszékben, hogy vajon beváltja-e ígéretét az elképzelt rövid frizura, hogy sül el az átalakulás. Van, amikor a drasztikus váltás kifejezetten szerencsésen sül el, és annyira stílusos az eredmény, hogy kár sajnálni a hosszú tincseket.

hirdetés

A legtöbb nő évekig képes ragaszkodni a hosszú hajhoz, ha már olyan sokáig dédelgette, óvta, növesztette, és csak nehezen tudja elképzelni, hogyan változtatná meg a külsejét egy teljesen más fazon. Ám egyszer eljön az a pillanat, amikor valami újra, valami másra vágyik az ember, és ilyenkor sokan a drasztikus váltástól sem riadnak vissza.

A fodrászok zöme szerint érdemes fokozatosan megszabadulni a hosszú hajkoronától, vagyis kezdetben a félhosszú frizura kényelmes döntés lehet, hiszen ugyanúgy össze lehet fogni akár copfba, akár kontyba, így nem lesz annyira szokatlan a különbség. Viszont akad pár olyan divatos rövid frizura, ami szinte azonnal be tudja fészkelni magát a női elmékbe a stílusos átalakulás gondolatával kecsegtetve, hogy sokan bátran szánják rá magukat a kísérletezésre.

Az idei választék igencsak széles a rövid vágások terén, így a profi fodrászok azt javasolják, hogy hosszú haj után ne a legrövidebb pixie-re, hanem lehetőleg egy sokoldalúan formázható, laza esésű fazonra essen a választás.

4 divatos rövid frizura, ami miatt nem kár megszabadulni a hosszú tincsektől

A hosszú hajból vágatott rövid frizura mindig kétesélyes, gyakran megesik, hogy egyből betalál az átalakulás, de az is előfordul, hogy nehezen tud azonosulni vele a viselője. Az Instagramon mégis számos nő számol be arról, hogy sokkal felszabadultabb lett, amikor rövid fazonra váltott.

Bár az átalakulás így is drasztikus, igyekeztünk olyan divatos vágások közül válogatni, melyek a hosszú hajhoz szokott nők számára is kényelmes viseletek lehetnek, ha már megvan az elhatározás.

Tehát olyanoknak szól ez az inspiráló ajánló, akik már biztosak abban, hogy meg akarnak szabadulni a hosszú loboncuktól, és olyan rövid frizura a vágyuk, ami stílusújító hatásával megadja az átalakulás élményét.

A hosszabb chopper pixie rafinált rétegeivel és hosszú frufrujával mozgalmas, lágy esést ad a hajnak, ugyanakkor vagány, de nőies megjelenést biztosít. Többféle módon formázható a vágásnak köszönhetően, így nem lehet egyhamar ráunni.

Itt nemcsak a fazon, hanem a hajszín is megváltozott, sokkal természetesebb hatást kelt a balayage technikával festett frizura, melynek rövidre vágott fazonja megszelídíti az erős, hullámos tincseket.

Hajának hosszától és szőkeségétől egyaránt meg akart szabadulni a bátor hölgyemény, aki igencsak drasztikus átalakulásra szánta rá magát. Gyönyörű őszi árnyalatot kapott rétegesen vágott bobfrizurája, melynek láttán egyáltalán nem sajnálta, hogy odalettek hosszú tincsei.

Ez a kócos shag frizura évek óta divatos, bár 2017-ben készült, ma éppúgy naprakész választás lehet. A hatalmas, hullámos bozontból egy letisztultabb, mégis vagány fazont varázsolt a fodrász, aminek jóval könnyebb a formázása, kezelése, nem mellesleg gyönyörűen keretezi az arcot. Pimasz, bájos és nőies egyszerre, a rétegesen megszedett, játékosan kunkorodó tincsekkel, és takarja a nyakat, a tarkót, miközben az arc közelében rövid.

Bár a hosszúból vágatott rövid frizura nagy változást hoz, nem biztos, hogy elveszíted a frizurád erejét, hiszen egy jól eltalált fazon stílusos összképet teremthet, ezáltal pozitívan befolyásolja a vonzerőt az átalakulás. A változatosságról sem kell lemondanod, mert rengeteg olyan divatos vágás akad a palettán, amelyek szimpla beszárítással is sokféleképpen formázhatók.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés