A 27 éves Jill Kortleve teljesen átlagos, nőies testalkattal rendelkezik, mégis belekerült a plus size kategóriába. Olyan modellről van szó,  akinek formás, nőies alakja igencsak távol áll a pluszos méretektől. Jelenléte nagyon fontos a divatszakmában, hiszen sokkal többen tudnak azonosulni vele, mint a nádszálvékony manökenekkel, és nem egy idealizált képet mutat a hölgyek felé, hanem a valóságot. Igen, akkor is elképesztően vonzó lehet egy nő, ha nem egy egyenes vonal a hasa.

hirdetés

Korábban az olyan átlagos méretekkel, testalkattal rendelkező hölgyeket illették plus size – vagyis pluszos méretű – jelzővel a divatszakmában, akiken nem volt semmiféle súlyfelesleg, csupán kerekebb, nőiesebb idomaik voltak, mint a nullás méretű modelleknek. Manapság már a divatvilág sem támogatja az egészségtelenül sovány testképet, viszont a manökenek zöme még így is karcsúbb az átlag nőknél.

Vannak, akik teltebb idomokkal, vastagabb csontozattal, szélesebb csípővel rendelkeznek, ám mindez alkati adottság, sokszor mégis összemossák a plus size fogalmával. Utóbbi a plusz kilókkal rendelkező hölgyeket szeretné megszólítani, és bevonni a divatvilágba. Pont ezért hibás a jelző, hiszen az olyan manökenek, mint Jill Kortleve teljesen átlagos méretekkel rendelkeznek, vagyis jól passzolnak rájuk a konfekcióméretek.

Jill Kortleve a divatmagazinok és kifutók kedvence

Jill Kortleve feltűnően vonzó nő, akire azonnal felfigyelt a divatvilág krémje. Pár éve a Chanel kifutóján tűnt fel, mint az első plus size modell. A francia divatház megfogalmazását sokan kritizálták, hiszen a manöken átlagos, nőies testalkattal rendelkezik. Formás a csípője, kerek a feneke, de nem deszkalapos a hasa, mint a modellszakmában a legtöbb nőnek. Ám ez még nem tesz valakit pluszos méretűvé.

 

Jill az egészséges szépségideált testesíti meg, mivel az alkata távol áll a szélsőséges soványságtól és túlsúlytól, a méretei alapján teljesen átlagosnak tekinthető. Nem a túlideálizált női testképet képviseli, és láthatóan jól érzi magát a bőrében. Egészségesen táplálkozik, rendszeresen edz, ám a legkevésbé sem érzi azt, hogy sanyargatnia kellene magát azért, hogy megfeleljen a korábban elvárt normáknak.

 

Nőies idomaiért odáig vannak a márkák, és a magazinok: már többször szerepelt a Vogue-ban, dolgozott a Chanelnek, Versacénak, legutóbb pedig a Victoria’s Secret fehérneműit reklámozta.

Ráadásul Jill remek stílusérzékkel rendelkezik, nagyszerűen választ ruhát, és nem riad meg a merészebb daraboktól. Kedveli a nosztalgikus divatelemeket, gyakran merít ihletet a nyolcvanas-kilencvenes évek sikkes fazonjaiból. Ám a pár évvel ezelőtti szabásvonalak is kiapadhatatlan inspirációforrást jelentenek számára, újabban például a korai kétezres évek irányzatai hatnak rá a legjobban.

Remekül válogatja össze a ruháit, és a sikkes szereléseit legtöbbször a közösségi médiában is megosztja a követőivel.

Jill Kortleve nem szégyenlős, nem takargatja a testét, bátran megmutatja magát bikiniben vagy fehérneműben. A beállított pózok mellett a kevésbé előnyös szögektől sem retten meg. Még akkor sem, ha látszik, hogy nem deszkalapos a hasa. Jól érzi magát a bőrében, egészséges énképpel és önbizalommal rendelkezik, kiegyensúlyozottsága pedig csak még inkább fokozza vonzerejét.

 

Kiemelt kép: Peter White, Kristy Sparow / Getty Images. 

Képek a cikkben: Angelo Pennetta / WSJ. Magazine / FashionGoneRogue.com

  • Megosztás:
hirdetés