Amióta 1993-ban elkezdett modellkedni, Caroline de Maigret a tervezők egyik legnagyobb múzsája lett. Neves divatházak kifutóján sétált végig, és olyan márkák arca lett, mint a Lancôme, a Garnier vagy a Pantene. Sikerének titka abban a hanyag eleganciában rejlik, amiről olyan híresek a francia nők.

hirdetés

Caroline még most, negyvennégy évesen is árasztja magából ezt a szexepilt, pedig általában ritkán vesz fel szoknyát. Azt mondja ahhoz, hogy más is elérje ezt a hatást, nem kell sok minden. Csupán egyetlen olyan ruhadarab, ami erősebbé, magabiztosabbá tesz. Szerinte a francia nők titka a szabadságban rejlik és abban, hogy nem törekszenek a tökéletességre.

Mindig viselj egy valamit, ami magabiztosabbá tesz

Számukra a stílus többet jelent mint a divat, és arra törekednek, hogy abból hozzák ki a legtöbbet, ami a szekrényükben már eleve benne van. A francia nőnek egyáltalán nem ciki évről-évre hordani egy darabot, hiszen ettől lesz valakinek személyisége.

Mi ezzel csak egyetérteni tudunk, bár ehhez a franciák felfogása is kell, hiszen kétségtelen, hogy mi csak próbálkozunk úgy kinézni, mint ők. Caroline szerint fontos, hogy ismerd a tested, és annak adottságaihoz igazítsd a ruhatárad, de az is számít, épp milyen a kedved. Az alapdarabok is fontosak, legyen egy farmer, egy blézer, egy bokacsizma, egy magassarkú egy ing, egy kistáska és egy laza póló mindig a szekrényedben. Ő a sminkben is a kevesebb több elvét vallja, általában a no makeup-makeup-ra esküszik, amihez lazán, kissé kócos hatásúan kibontva hordja a haját.

Caroline egyébként tudja, miről beszél, könyvet is írt a párizsi nő stílusáról Legyél te is párizsi nő-Egy utánozhatatlan stílus kulisszatitkai címmel. Az itthon is kapható könyvben felfedezheted a párizsi sikk titkát és a francia nők látszólag erőfeszítések nélküli stílusát.

 

Főkép: Getty Images/Han Myung-Gu.

  • Megosztás:
hirdetés