A frizuraváltás erejét nem érdemes alábecsülni, az apró, de előnyös változtatás éppúgy stílusújító hatással bírhat.

hirdetés

A frizuraváltás a nők egyik legjobb eszköze ahhoz, hogy új fordulatot vegyen a megjelenés, hiszen olykor a legkisebb fazon- vagy hajszínmódosítás is stílusújító erővel hat. A formátlanná, unalmassá vagy divatjamúlttá vált hajfazon felfrissítése csodákra képes, szinte hihetetlen, mekkora lendületet adhat a nőies vonzerőnek.

Néha csak finomításra szorul a frizura, egy aprócska fazonigazítással, a hajszín leheletnyi változásával, akár az alaptónus világosabb, sötétebb árnyalatainak játékával sokkal előnyösebb eredmény érhető el. Már az is sokat számít, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, illetve más formázási lehetőségre mutat rá a fodrász.

Az olasz szakember, Vito Satalino hajstylist és mesterfodrász úgy véli, néha csak egy kis útmutatásra van szüksége a nőknek a teljes megújuláshoz, hiszen egy sikkes frizura, mellyel magabiztosnak, vonzónak, stílusosnak érzik magukat, képes átformálni a megjelenést és az attitűdöt.

Legyen bármilyen szolid, az előnyös frizuraváltás stílusújító erővel bír

Imádjuk, ahogy az idős hölgy frizurája teljesen átalakult a hajárnyalat felfrissítésével, egy csipetnyi átfazonírozással, a frufruval és a divatos formázással. Nem ment szembe a megszokott stílusával, csupán modernebb, sikkesebb szintre emelte azt, a fodrász segítségével.

Ezt a frizurát már nem lehetett ízlésesen, stílusosan beszárítani a formátlanná vált fazon miatt. Vito Satalino új formát adott a rövid hajnak, a hajtömeg megritkításával pedig kezelhetőbbé tette az erős szálú tincseket.

Úgymond megszelídült a drótszerű sörény, a finom rétegezésnek köszönhetően friss, divatos benyomást kelt.

A fazontalan rövid frizurával csodát tett az apró átalakítás. Az eredeti hajszín rezes tónusait vette alapul a szakember, amelyek gyönyörűen kiemelik a nő borostyánbarna szemeit.

Az új fazon elegánsabb és sikkesebb, pedig a hajhossz épphogy valamicskét változott, a tónusváltás és a volumen felturbózása azonban dögösebb stílust eredményezett.

A gondozatlannak, töredezettnek tűnő hajkorona teljesen új hatást kelt néhány aprócska változtatással. A fazon, a hajszín és a stílus is csak parányi átformáláson esett át, mégis milyen sokat számít a megjelenést illetően.

Sprőd hajból is készülhet gyönyörű, divatmagazinba illő frizura a megfelelő vágástechnikáknak és hajkezelésnek köszönhetően. Felfrissült a kopott, besárgult szőke tónus, a fazon pedig zseniális megújuláson esett át. A frizuraváltás stílusújító ereje jól érzékelhető a képeken.

Szinte észre sem venni, hogy a haj picit veszített hosszából, ugyanis csak arra irányult a fazonírozás, hogy eltűnjenek az elvékonyodott, töredezett hajvégek. A festéssel sem ment messzire a fodrász, a régi stílust frissítette fel, csak épp profi változtatásokkal.

Az idős hölgy divatjamúlt, formátlan frizurája őszes árnyalatával is megújulva ragyog, hiszen a fazon átrendezésével sokkal divatosabb lett az összkép.

Az igénybe vett, elnyúlt és sprőddé vált göndör fürtök új életre keltek a megfelelő vágástechnikák alkalmazásával, de a formázás megreformálása is sokat lendített a nő megjelenésén. Tömöttebb, dúsabb, göndörebb fürtöket kapott.

A festéstől eltöredezett haj újra puhának hat a frissítő vágásnak köszönhetően. A hölgyek személyiségét is figyelembe vette a fodrász, nem változtatta meg drasztikusan a frizurájukat, csupán felturbózta a stílusukat.

Az esetlen, lelapuló haj sok nő számára problémát jelent, hiszen viszonylag nehezen formázható. Az olasz szakember a vágással alapozza meg a szálak esését és irányát, így sokkal egyszerűbb lesz a beszárítás procedúrája. Kicsit a régi hajszínt is újragondolta, de alapvetően nem változtatott sokat.

Ezek a képek jól bizonyítják, hogy nem muszáj drasztikusan átformálni a megszokott külsőt ahhoz, hogy új fényben tündököljön a megjelenés. Apró finomításokkal friss erőre kap a stílus, anélkül, hogy túllépne az ember a biztonsági zónáján, és olyasmit vállalna be, amivel nem tud azonosulni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés