Palvin Barbi láthatóan a retró frizurák szerelmese, szinte az összes nőies, sikkes fazont kipróbálta már. A fiatal modell a hosszú, illetve a rövid fazonokat egyaránt kedveli, így aztán igencsak széles a repertoár, amiből válogathat. Most, hogy szó szerint tombol a retró láz, nem csoda, hogy sokan az ikonikus, akár több tízéves trendek között nézelődnek.

hirdetés

A divat mindig ismétli önmagát, ez pedig nem csupán a ruhák esetében igaz. A sikkes hajtrendek éppúgy visszatérnek az aktuális repertoárba, mint az egykor jól bevált fazonok vagy éppen ruhaanyagok. Habár az idő általában egy kissé átformálja az eredeti megjelenésüket, a csinos frizurák abszolút retró hatást kölcsönöznek a külsőnek.

Palvin Barbi imádja a különleges retró fazonokat, a legnőiesebb verziókat már egytől egyig kipróbálta. Legyen szó rövidebb vagy éppen hosszabb tincsekről, a lehetőségek tárháza igencsak széles körű. Noha a régi korok stílusai manapság elképesztően divatossá váltak, egyik-másik frizurával azért ki lehet tűnni a tömegből. A magyar modell minden alkalommal dívaként ragyog, elragadó megjelenéséhez pedig a tökéletes hajstílus is hozzájárul.

Képek: Frazer Harrison/Dimitrios Kambouris/WireImage/Getty Images.

 

A legutóbb bevetett retró bobfazonnal gyakorlatilag felrobbantotta az internetet. Az egyébként is népszerű bobstílust egy egészen új irányba terelte, a frizura elképesztően dögös és stílusos külsőt kölcsönzött neki.

Palvin Barbi a retró frizurák szerelmese: több stílust is kipróbált már

Ötvenes, hatvanas évek

Az ötvenes években a sikkes, tökéletesen megkomponált hajviselet nélkülözhetetlen volt a nőies kisugárzás megteremtéséhez. A hölgyek különböző kontyokba csavarták tincseiket, a kiengedett loboncot pedig leginkább látványos hullámokkal bolondították meg. Akkoriban minden hajszál a helyére került, szinte elvárás volt, hogy a legapróbb részletekig kidolgozott legyen a frizura.

Az ötvenes, illetve hatvanas években népszerű gyönyörű hullámok olyannyira elrabolták a nők szívét, hogy, mondhatni, eggyé váltak a hollywoodi csillogással. Az akkori sztárok rendszerint tökéletesen belőtt frizurákkal jelentek meg a vörös szőnyegen. Palvin Barbi szintén kipróbálta már a lágyan ondolált hajviseletet, valóságos dívaként tündökölt.

A gyönyörűen ívelt, tökéletesre fésült és pontosan, precízen beállított frizura a maga kifinomultságával manapság is simán megállja a helyét. Noha a szimpla hétköznapokon nehéz lenne elképzelni egy hasonló fazont, egy elegáns ruha mellett látványosan felerősíti a nőiességet, és fokozza az eleganciát.

Hetvenes évek

A hetvenes évek kifelé ívelt frufruja abszolút meghódította az akkori divatot. A lépcsőzetesen vágott frizura remek alapként szolgált a fazonnak. A dús, látványos hatás elérése volt a cél, a kifelé szárított loknik és a dúsító vágási technikák kombinációja valóban ütőssé varázsolta a frizurát, szinte minden nő ilyen stílust szeretett volna.

Manapság újra divattá vált a lépcsőzetes hajfazon, Palvin Barbi pedig a kifelé ívelő tincsekre sem mondott nemet. Összességében talán kevésbé definiáltak a loknik, a dús, sikkes hatás azonban így is elérhető.

A kreppelt bodrihullámok szintén roppant népszerűnek számítottak a hetvenes években, noha a durván hullámosított frizura divatja a nyolcvanas években csúcsosodott ki csak igazán. Természetesen ehhez is kifelé ívelő frufru társult. Palvin Barbi ezt a viseletet is kipróbálta már, a modell tökéletesen hozza a retró hangulatot.

Nyolcvanas évek

A nyolcvanas évek megunhatatlan frizuraslágere egyértelműen a dauer volt. A legtöbben addig jártak a fodrászhoz a tökéletes loknikért, míg teljesen el nem égett a hajuk a rendszeres procedúra következtében. A Micsoda nő! című filmben Julia Roberts bongyor, vörös frizurájával mindenkit levett a lábáról.

Manapság inkább háromágú sütővassal készülnek a hasonlóan göndör frizurák, ezt a hajstílust pedig Palvin Barbi is kipróbálta már. Ha valaki tartós fürtöket szeretne, egy profi fodrász számára az sem akadály. Manapság már kíméletesebb módszerekkel dolgoznak a szakemberek, azonban arra mindenképpen célszerű ügyelni, hogy valóban hozzáértő személy készítse el a kívánt frizurát, hiszen a rossz választás a hajszálak egészségébe kerülhet.

Kilencvenes évek

A kilencvenes évek bohókás, merész frizurái idén újból betörtek az aktuális trendek közé, s bár sokan legszívesebben az örök feledés homályába száműznék az akkoriban menő fazonokat, némelyikük 2022-ben is a népszerűségi lista élére tört. A fejtetőre copfozott kis gubók, valamint a színes tincsek totálisan letarolták a modern divatot. Habár Palvin Barbi alapvetően nem így hordja a haját, s inkább a természetességet sugározza megjelenésével, még ez a merész stílus is nagyon jól áll neki.

A kilencvenes évek ikonikus Rachel-fazonja szintén rendkívül népszerűvé vált manapság. Akkoriban mindenki Jennifer Aniston Jóbarátok című sorozatban alakított karakteréből merített ihletet, ha új frizuráról volt szó.

Palvin Barbinak elképesztően jól áll ez a fazon, amely nagyon természetes és roppant nőies hatást kelt.

Kiemelt kép: Victor Boyko/Getty Images for Condé Nast Italia/Getty Images.

Cikkfotók: Frazer Harrison/Dimitrios Kambouris/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés