Bár a téli szezon divatos vágásai között rengeteg vetélytársa akad, a bobfrizura továbbra is roppant népszerű, amit főként sokoldalúságának köszönhet. Több praktikus szempontnak is megfelel, ráadásul rengetegféleképpen fazonírozható és viselhető.

hirdetés

A bobfrizura évről évre bekerül a kedvencek közé, és ugyan klasszikus fazonról van szó, leginkább azért olyan népszerű, mert együtt változik, frissül a divattal. Manapság igencsak sok verziója akad, kezdve a rövid kis francia bobtól egészen a kócosan tépett shag fazonig.

 

Ám nemcsak megújulni képes, hanem abszolút alkalmazkodik a fel-fellángoló trendekhez, remekül formázható, ezáltal lehetetlen megunni. Rengeteg oka van annak, hogy miért nem csitul a frizurát övező őrület, most csak néhány szempontra világítunk rá, melynek köszönhetően méltán foglal helyet a toplisták élén.

Ezért olyan népszerű a bobfrizura: sikkes és nőies, de ennél több előnye is van

A vékony szálú hajat dúsabbá, a vastag szálút rugalmasabbá és lágyabbá varázsolja

A népszerű bobfrizura vágástechnikája igazán változatos, annak megfelelően, hogy támaszt és jó tartást, vagy éppen lágyabb formát igényel haj, más-más módon alakítható ki a fazon.

Csúsztatott vágással irányt adhat a drótszerű tincseknek a fodrász, míg a könnyen elvékonyodó, elkopott végű, gyenge hajat különböző hosszúságú rétegek kialakításával, esetleg blunt technikával turbózhatja fel.

A bob előnye, hogy letisztult stílusban is jól mutat, az elegánsan lesimított, lazúros hajtömeg éppúgy jól passzol hozzá, mint a lágy esésű lokni.

A vékony szálú haj számára azért ideális ez a frizura, mert nem muszáj mindig a beszárításával, főnözésével, hullámosításával fáradozni, szépen kifésülve, lazán elválasztva ugyanúgy tökéletes összképet mutat.

A hullámos, erős tincseknek éppúgy előnyére válik ez a fazonírozás, a finom körfazon megzabolázza a rakoncátlan szálakat, lágyabb esést és rugalmas tartást ad nekik. Mindezt többféle vágástechnikával érheti el a fodrász.

Sokoldalúan formázható

A bobfrizura formázása a legegyszerűbb módon, körkefés beszárítással is kivitelezhető, ugyanakkor az innovatív hajformázó készülékek sok más alternatívát kínálnak. A fazon rövidségéből adódóan, nem kell órákig bíbelődni a hullámosításával, és a loknik stílusát szintén kedvedre váltogathatod.

Laza, szélfútta, illetve selymes hollywoodi vízeséshullámokkal egyaránt roppant divatos, de a hajvégi loknikat is szépen megtartja.

Változatosan variálhatod a formáját, kedved és ízlésed szerint eldöntheted, hogy kisimítva, göndörítve, hátranyalva, kövér vagy kissé kócos, lágy hullámokkal viseled.

Minden arcformához akad egy népszerű bobfrizura

A legtöbb frizura vagy a kerek, vagy a hosszúkás arctípushoz passzol jobban, ám a bob vágások annyira sokoldalúak, hogy a fej és az arc formája nem jelenthet akadályt.

Egyeseknek a nyújtott, ritkított bob, míg másoknak a réteges, rövid, kerek ívű fazon áll jobban, és a kettő között egészen széles skála húzódik.

A keskeny archoz jól passzolnak az éles ívű, valamint a tömött hatású frizurák, melyek oldalról optikailag szélesítik a fejformát. Széles arccsont és pufók orcák esetén a letisztult, sima verziók jöhetnek szóba, melyek kissé nyújtják a fej körvonalát.

A széles, markáns állcsontot tökéletesen lágyítják a finoman leomló, állig vagy nyakig érő fazonok, melyek abszolút lazúrosak a selymes hullámoktól. A szögletes arcot az oldalt elválasztott, laza esésű bobfrizura finomíthatja, ebben az esetben tartózkodni kell az éles vágásoktól.

A bob kifejezetten frufrubarát frizura, így ezzel az apró részlettel is könnyedén egyensúlyba hozhatod az arc arányait.

Kortalanul stílusos

A bobfrizura karakteres viselet, ami már önmagában stílusossá teszi a megjelenést. Bár a legtöbb fazonról elmondható, hogy kortalanul sikkes, ez a fajta vágás a sprődebb ősz haj esetén szintén jó választás lehet.

Könnyen kezelhetővé teszi a tincseket, ugyanakkor felerősíti a nőies vonzerőt. Egy ilyen hajviselet kiemeli az öltözék eleganciáját, ám garbóval, sapkával, szimpla darabokkal egyaránt remekül mutat. Egyszóval, ellenállhatatlan!

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés