Naomi Campbell bőre ötvenévesen is elképesztően feszes és ragyogó, mintha megállította volna az időt. A szépségrutin nála a bőrápolással kezdődik, és persze azzal fejeződik be a nap végén. A ráncok ellen bevetett trükkjeit a sminkelés előtt ugyanúgy elvégzi. Ez a pár perces művelet bárki reggelébe belefér!

hirdetés

A világ egyik legkeresettebb modellje szerencsés génekkel rendelkezik, ám ő maga is rásegít a természet adta előnyökre: csakúgy, mint a testmozgás, a gondosan összeállított szépségrutin, valamint az arcápolás a mindennapjai részévé váltak.

Kate Mosshoz hasonlóan, fiatalabb korában Naomi Campbell sem igazán törődött az egészségtudatos életmóddal, és a ráncmegelőző bőrápoló trendekkel. Ám eljött az az idő, amikor úgy érezte, a szerencsés gének már kevésnek bizonyulnak, és neki is sokat kell tennie azért, hogy megőrizze bőrének feszességét és rugalmasságát.

Lemondott a dohányzásról, mindenmentes, tiszta étkezésre állt át, odafigyel a vízfogyasztására, kemény edzéseket is bevállal, és többé nem enged a cukros és sós nassolnivalók csábításának. Mindemellett azokat a kozmetikai szépítő eljárásokat sem veti meg, amelyek műtét és feltöltés nélkül, a sejtek, valamint a kollagéntermelődés aktiválásával segítik a bőr regenerációját, a felszínen és a mélyebb rétegekben egyaránt. Korábban a hírességek kedvenc kozmetikusához, Tracie Martynhoz járt, ám a mai napig otthon is sokat tesz azért, hogy a bőre fiatalosan, üdén ragyogjon.

Csak 2 perc sminkelés előtt, de ragyog tőle Naomi Campbell bőre: szépségrutin ráncok ellen

A kortalan modell, édesanyja ösztönzésére gyerekkora óta nagy gondot fordít bőrének tisztítására és ápolására, a hidratálást például huszonévesen is kihagyhatatlan lépésnek tartotta. Úgy véli, hogy a bőrünk nem csak a korunkról, hanem az életmódunkról is árulkodik. Csakúgy, mint az étkezésben, a szépségápolásban is szereti a tiszta, natúr összetevőket.

Először egy cink tartalmú permettel készíti fel a bőrét a sminkelésre. A cink nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, hámosító és sejtregeneráló hatással rendelkezik. Támogatja a kollagéntermelést a bőrben, ezáltal segít megőrizni feszességét.

 

Azután előkap egy orvosi dermarollert, ami viszonylag nagyobb tűkkel rendelkezik, mint az otthoni zsebrollerek. Alaposan átmasszírozza vele az arcát, de ügyel arra, hogy ne okozzon vele sérülést. A C- és E-vitaminos szérumokat csak ezután viszi fel a bőrére, alapos masszázzsal egybekötve.

A dermaroller nem csak a vérkeringést fokozza és a kollagéntermelést serkenti az általa okozott mikrosérülésekkel, hanem beindítja a bőr sebgyógyító, sejtregeneráló folyamatait, és segíti a hatóanyagok mélyre ható felszívódását. A kellemes masszázzsal az áll alatti és az arc izmait is stimulálja.

A tízperces reggeli szépségrutinjából ez a művelet nagyjából két-három percet vesz el, utána jöhet a sminkelés. Naomi Campbell korábban szerette vastagon és feltűnően festeni magát, amiről néhány szóban, a videóban is mesél. Ma már inkább a könnyedebb, légiesebb, visszafogottabb sminkeket preferálja, persze ilyen gyönyörű bőrrel nem is kell sok gondot fordítania az alapozásra. Nézd meg, hogyan emeli ki arcának előnyeit pár perc alatt!

Kiemelt kép: Kristy Sparow/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés