Helen Mirren nem szeret fodrászhoz járni, kifejezetten idegesíti, ha sok időt kell eltöltenie a hajával. Ám ez a hozzáállása cseppet sem tükröződik a megjelenésén, szinte tökélyre fejlesztette a rövid frizura viselését. Az elmúlt években számos fazonnal kísérletezett, maximum vállig engedte lenőni a tincseit. Az ő példája remekül bizonyítja, hogy a vékony szálú hajat sem érdemes leírni, mert csodásan alakítható és formázható.

hirdetés


A 75 éves színésznő mindig szuperelegáns a vörös szőnyegen, a színfalak mögött azonban egy praktikus nő, aki nem szeret sokat bíbelődni a frizurájával. A L’Oreal szépségnagyköveteként tavaly a People magazinnak árulta el titkát, hogy az egyszerűen kezelhető, gyorsan összerendezhető hajfazonok híve, ezért is kedveli annyira a rövid bob változatait.

A hajfestés is olyan nyűg volt számára, amitől boldogan szabadult meg, és úgy érzi, az ősz hajhoz sokkal jobban lehet öltözni. A rövid haj praktikus, nem véletlen, hogy Helen Mirren is imádja, ám sokan szembesültünk már azzal, hogyha kicsit is lenő, sehogy sem áll. Lelapul, elveszíti formáját, így nincs más választás, mint irány a fodrász!

A színésznő azonban csodásan kerekedik felül ezen a problémán. Gyakran választ rétegelt, rövid bob fazont, mely nem egyenletes hosszúságú tincseken alapszik. A tarkónál kicsit hosszabbra hagyott frizura már a hatvanas-hetvenes években is népszerű volt, ám akkoriban határozott élű, geometrikus vágások jellemezték. Helen Mirren a csip-csup vágástechnikára esküszik, ami nem csak felturbózza vékony szálú, lelapulásra hajlamos haját, hanem akkor is fantasztikusan mutat, amikor egy-két centit nőnek a tincsek. Nézzük, mi a színésznő titka frizurafronton!

Helen Mirren a rövid frizura híve, és tökélyre fejlesztette a viselését

Igaz, minden csodás sztárfrizura mögött egy profi fodrász áll, de ha megnézzük Helen Mirren vörös szőnyeges hajviseleteit, semmi ördöngösség nincs bennük, amit ne tudna bárki elérni egy szimpla beszárítással, vagy nagyobb méretű hajcsavarók alkalmazásával.

Képek: Steve Granitz/Wirelmage/Getty Images.

 

A trükk, amitől dúsabbnak tűnik a haja, a fazon változatos formázásában rejlik. Ehhez persze, kell egy jó alapfazon, amit nem csak egyféleképpen lehet viselni. A színésznő általában az állig érő bob vágást ötvözi a pixie-re jellemző szellős frufruval. Hátul mindig rövidebbre van szedve a haja, mint elöl, így csodásan alakítható a forma némi trükközéssel.

Képek: Dominique Charriau/Wirelmage/Getty Images.

 

A hanyagul oldalra fésült tincsektől mindig dúsabbnak tűnik a frizurája.

Képek: Tristan Fewings/Getty Images.

 

Mivel a színésznő nem szívesen tölti az idejét a fodrászszékben, mindig egyszerű, praktikus hajviseleteket választ, és a formázással, beszárítással sem sokat bíbelődik. Valószínűleg nagy átmérőjű csavarókkal emeli meg a hajtöveket a fodrász, majd a kusza hajvégeket lazán besüti, és átfésüli.

Képek: John Lamparski/Wirelmage, Jamie McCarthey/Getty Images.

 

A frufru – még akkor is, ha ritkított fazonú – többnek mutatja a volument. Ugyanakkor rendezett, bájos hatást kelt, oldalra fésülve pedig roppant elegáns.

Képek: David M. Benett/Dave Benett, Gregor Fischer/Picture Alliance, Franziska Krug/Getty Images.

 

Az alul ritásabbra szedett, felül enyhén rétegelt bob frizura telitalálat ötven év felett! Valójában kortalan hajstílusról van szó, amit bármelyik korosztály megszívlelhet, de a könnyen töredező ősz hajhoz kifejezetten ideális. Fiatalos, dinamikus, dúsabbnak láttatja a hajkoronát, és nem kell sokat vesződni vele, ha az elegáns megjelenés a cél.

Képek: Joe Maher, Steve Granitz/Wirelmage/Getty Images.

 

Nagy körkefével beszárítva csodás keretet ad az arcnak, és lágyítja a vonásokat. Máris másképp fest, ha a hosszabb tincseket a tarkó irányába szárítja be a fodrász, és az egész hajtömeget a fülek mögé helyezi.

Helen Mirren nagy trükkje a felpolcolt, hátrafelé fésült frizura, ami jól leplezi, ha a teljes fazon lenőtt, a frufruval együtt. A dús hatás nagy csavarókkal, vagy hajsütővel érhető el, a fejtetőn haladva, lazán hátrafelé kell besütni, ondolálni a tincseket, majd az oldalsó fürtöket hátrasimítani. Ezután alaposan át kell fésülni a loboncot, hogy minél lágyabbak legyenek a hullámok, és ne ugorjanak össze. Végül hajlakkal fixálható a nagy mű.

Képek: Jon Kopaloff, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

Most egy kicsit megnövesztette haját a színésznő, így már a magas kontyot is bevállalhatja. Nemrég, a SAG díjátadó gálán jelent meg ezzel az egyszerűen elegáns frizurával, amihez valószínűleg apró trükköt alkalmazott a fodrász, hogy elérje ezt a dúsnak ható, fánkformájú hatást. Elképzelhető, hogy némi póthaj is bejátszik a tökéletes összkép érdekében.

Kép: 27th Annual SAG Awards/Getty Images.

 

A 75 éves Helen Mirren nem csak az ötven év feletti, hanem a fiatalabb hölgyeknek is rengeteg inspirációval szolgál ízlésesen nőies stílusával, és egyszerű, de nagyszerű frizuráival.

 

Kiemelt kép: Thomas Niedermueller/WireImage/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés