A könnyen kezelhető frizurák általában nyáron kapnak nagyobb figyelmet, de a járványhelyzet miatt elhúzódó home office kissé átírta az igényeket, így már a téli időszakban sokan váltottak rövidebb, kezelhetőbb, gyorsan beszárítható fazonra. A rövid haj most tényleg rácáfol a régi sztereotípiákra, mert elképesztően nőies és változatos vágásokkal jelentkezik.

hirdetés

A járványhelyzet hatása a divat minden szegmensében megmutatkozik, a ruhakollekcióktól kezdve a kampányokon át, egészen a szépségtrendekig. A fő irány az élet egyszerűsítése lett, ami nem csak a fenntartható öltözködésben és a tudatos vásárlásban merül ki.

Idén a frizuradivat is a könnyen kezelhető fazonok felé fordult, ezért a rövidebb frizurák talán most még jobban előtérbe kerülnek, mint máskor. A fodrászok rétegelt vágásokkal, és trükkös technikákkal igyekeznek gyorsan és könnyedén beszárítható, kevés macerával járó hajviseleteket kreálni, melyek könnyebbséget jelentenek a mindennapokban.

Egyszerű, de nagyon nőies, könnyen kezelhető frizurák

A divat nagy fordulatot vett az elmúlt időszakban, most minden az egyszerűsítés körül forog, ami a frizurák terén is érzékelhető, ez persze, nem azt jelenti, hogy a nőiesség háttérbe szorul. A természetesség, a lágyság, és a dús hatás minél könnyebb elérése a cél. Így idén már sokan választanak percek alatt beszárítható frizurát, sőt, az olyan fazonok a legnépszerűbbek, amelyek formázás nélkül éppúgy jó tartást garantálnak a hajnak, akkor is, ha esetleg vékony szálú.

Az alábbi nők frizuraválasztásai már előrevetítik az idei tavaszi-nyári hajdivatot. Legtöbbjük rövidebb fazonra váltott, és volt, akinél nem sokat változott az alapkoncepció, csak trükkösebb rétegezést kaptak a tincsek.

A bob fazon sem a precíz beállításokról szól idén. A texturált, rétegelt hajtömeg lazán oldalra csapva is nagyon mutatós.

A vékony szálú, elkopásra hajlamos, festett frizurának lágyabb esést és nagyobb volument garantálnak a choppy vágások.

A hosszabb-rövidebb tincsek nem minden esetben teremtenek hanyag kuszaságot, ennél a rövid frizuránál a rendezettség látszatát keltik.

A frufrus bubi rafinált rétegezése egészen új lendületet ad az esetlen, vékony szálú tincseknek. A puha, tépett vágásoknak köszönhetően, sokkal játékosabbnak és tömöttebbnek tűnik a hajviselet.

A pixie jobb választás azoknak, akik ritkás, elvékonyodott végű, töredezett hajjal rendelkeznek. A most divatos, természetes hatású barna árnyalatok szintén vastagabbnak mutatják a szálakat. A féloldalas frufrut nagyon könnyű beszárítani, ráadásul roppant nőies.

Az idősebb korosztály számára is akadnak nőiesen vagány frizurák, melyek változatosan formázhatóak egy megfelelő méretű körkefével. Nem kell berakni, hullámosítani, tupírozni a tincseket, hogy sűrűbbnek mutatkozzon a hajtömeg.

A rétegelt, finoman nőies pixie erős és gyenge szálú hajból egyaránt szépen kivitelezhető. Percek alatt beszárítható ez a fazon, és nem igényel többszöri igazgatást a nap folyamán.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés