A legtöbb nő hosszú, dús frizuráról álmodik, ám a tincsek vékony szálú haj esetén könnyedén lelapulhatnak, az erőtlen hajvégek elkophatnak, és ezzel elrontják az egész megjelenést. Időnként érdemes elgondolkodni a frizuraváltáson, hiszen egy sikkes vágás elképesztően fel tudja dobni a megjelenést. Ezek a hölgyek dúsító hatású fazont választottak, és szinte teljesen újjászülettek.

hirdetés

A hosszú frizurát legtöbben a nőiességgel azonosítják, ám nem mindenki rendelkezik dús, vastag szálú lobonccal, a vékony szálú haj pedig gyakran megnehezíti a hajformázást. A gyenge szerkezetű szálak könnyedén lelapulhatnak, a hajformázó termékek pedig gyakran elnehezíthetik a tincseket.

Sokan tupírozással próbálják meg növelni a frizura volumenét, ám legtöbbször ez a praktika sem túlságosan hatásos. Ha a hosszú hajzuhatag lapos, unalmas hatást kelt, az erőtlen szálak végei pedig  elkeskenyednek vagy eltöredeznek, időnként érdemes felfrissíteni a megjelenést.

A hosszú tincsek ugyanis nem minden esetben szolgálják a nőies megjelenést, hiszen, ha kezelhetetlenné és snasszá válnak, azzal lerontják az egész küllemet. Az állig érő, vagy annál rövidebb frizurák a gyenge hajszálakat erősítő, rétegelt vágással sokkal tömöttebb hatást keltenek, megnövelik a volument, és jóval könnyebben formázhatóak. Természetesen sokat számít a megfelelő fazon, ám vannak olyan hajviseletek, amelyekkel szinte lehetetlen mellélőni.

Ezek a vágások tényleg megdobják a vékony szálú haj volumenét

Sokszor elegendő csupán pár centit levágni a végekből, és néhány rövidebb tinccsel texturálttá, lágyabb esésűvé tenni a frizurát. A laza loknik szintén megdobják a volument.

A rétegezett vágás szintén dúsító hatással bír, az archoz közeli tincsek fokozatosan rövidebbek lehetnek. Az apróbb loknik ebben az esetben is feldobják a megjelenést. A fazonnak köszönhetően pedig a lágy hullámokat is jobban megtartja a frizura, nem nyúlnak ki azonnal, a fejre lapulva.

A bobfazon sikkessége is tovább fokozható, ha trükkös rétegekkel dobja fel a fodrász. Tökéletes lehet például egy divatos choppy fazon.

Az örök kedvenc pixie is jó választás lehet, hiszen sokkal tömöttebb hatást kölcsönöz a frizurának. A vagány vágás az önbizalmat is alaposan felturbózza.

A függönyfrufru az egyik legütősebb trend idén, a homlokba hulló laza tincsek pillanatok alatt változtatják meg az egész kinézetet, és ezzel az apró fazonváltással sokkal mozgalmasabb, sűrűbb hatást kelt a frizura. Ha igazán dús hajkoronát szeretnél, akkor a fodrász rétegezheti a hajfazont, aminek köszönhetően beszárítani is jóval könnyebb lesz, és erősebb tartást kapnak a vékonyka tincsek.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés