A vékony szálú haj sok nőnek fejtörést okoz, hiszen a frizura könnyedén elveszítheti a tartását, lelapulhat, ezáltal az egész megjelenést romba dönti. Ám ezek a hajviseletek kifejezetten jól mutatnak a ritkább tincsekből, és alaposan felturbózzák a kinézetet!

hirdetés

A ritka, vékony szálú haj formázása nem egyszerű feladat, ezért a tökéletes frizura elkészítése a nők nagy részét kihívás elé állítja. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mindenféle csodaszerekkel próbálják dúsabbá tenni a hajtömeget, ám ezzel csak még tovább rontanak a helyzeten. A sok hajformázó kence elnehezíti a szálakat, így a végeredmény hervasztóbbnak tűnik.

Ám a jól megválasztott fazonnal könnyedén megnövelhető a hajtömeg optikailag, és a csinos frizura az önbizalmat is fokozza. Az előnyös vágás teljesen más keretet ad az arcnak, és az egész megjelenést felfrissíti, megfiatalítja. A klasszikus lépcsőzetes hajviseletek mellett, számos trend közül választhatsz, amelyek az újdonság varázsával kecsegtetnek.

A rétegek megdobják a vékony szálú haj volumenét

Sokan úgy gondoljak, hogy a vékony szálú haj csak rövid fazon esetén kelt dúsabb hatást, ám ez így nem igaz. A kicsit hosszabb, váll alá érő vágások is képesek megnöveli a volument. Az archoz közelebb eső tincsek mindenképpen legyenek rövidebbek, és pár apróbb réteg is elfér a hajviselet többi részén. Az extra textúráért érdemes laza loknikat készíteni, ez is tömöttebb hatásúvá teszi a végeredmény.

Sikkes bob újragondolva

A bob fazon sem maradhat ki a listából, hiszen ez a hajviselet elképesztően megnöveli a volument. Ha már unod az örök klasszikust, akkor vágass hozzá franciás kis frufrut, hiszen tavasszal ez lesz a legújabb módi. Ha körkefével szárítod be, biztos, hogy nem fog a homlokodra lapulni.

Frufrut mindenhez

A hosszabb fazonok kedvelői is megtalálhatják a számukra ideális frizurát, hiszen a frufruval, és pár rövid tinccsel megbolondított váll alá érő hajviseletek szintén feltuningolják a haj tömegét. A sütővassal kreált loknik ebben az esetben is tovább fokozzák a dús hatást.

A hajfazon, ami mindig sikkes

A sikkes pixie fazon már évtizedek óta formálja a divatot, és számos variációban felbukkant az évek során. A látszólag egyszerűnek tűnő frizurát rétegekkel teheted még különlegesebbé, és akár egy féloldalas frufruval is kiegészítheti a fodrász.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés