Diana hercegné rövid frizurái sokakat inspiráltak. A walesi hercegné a nyolcvanas években a legnagyobb stílusikonnak számított, akinek megjelenését lépten-nyomon megpróbálták lemásolni a nők. Így nem meglepő, hogy sokan kértek rövid, beszárított hajviseletet a fodrásztól.

hirdetés

Lady Diana rövid frizurával tűnt fel nyilvánosság előtt még a nyolcvanas évek elején. Bár  szívesen variálta a különféle fazonokat, mégis mindig kurta tincseket viselt. Az első nyilvános megjelenések alkalmával még egy viszonylag egyszerű, tarkóig érő, beszárított hajviselettel jelent meg, ám a visszafogott vágás helyét hamar átvették a körkefével készült hajkreációk.

A nyolcvanas években, az uralkodó trendeknek megfelelően, Diana is megnövesztette rövid tincseit, amelyeket mindig beszárítva viselt. Dús hajkoronájához nagyszerűen passzoltak a különféle kalapok és tiarák, melyek gyakorta színesítették megjelenését. A tömött frizura mellé Diana hercegné hosszú frufrut kapott, amit mindig oldalra fésült a fodrásza. Bár pár alkalommal mutatkozott hosszabb frizurával, végül mindig visszatért a jól bevált fazonhoz.

Diana hercegné közkedvelt frizurái még ma is formálják a divatot

A nyolcvanas évek elöl rövid, hátul hosszú fazonú frizurái után, Diana megjelenése éles fordulatot vett, amikor a Vogue foltozásán megismerkedett Sam McKnighttal. A sztárfodrász készítette Diana ikonikussá vált frizuráját, amelyet a brit magazin címlapján viselt. McKnight elmesélte, hogy a fotózás végén a hercegné megkérdezte tőle, mit tenne a hajával, mire ő azt válaszolta: levágná. Így megszabadította a hosszú tincsektől, és a hatalmas frufrutól.

A fodrász végül hét éven keresztül készítette Diana frizuráját, többek között a „vizes hajviselet” is az ő nevéhez köthető. Egy késői interjúban a walesi hercegné elárulta, hogy a magabiztossága és a kilencvenes években történő stílusváltása nagyban köszönhető McKnightnak, hiszen a friss vágás megnövelte az önbizalmát.

Diana hercegné mutatós frizuráiból nők milliói inspirálódnak. A legnőiesebb fazonjai közül válogattunk, amelyek könnyedén elkészíthetőek, akár otthon is! A frizuraötletekért lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Bettmann / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés