A magas konty többféle módon készülhet: túlbonyolítva, és pofonegyszerűen is. Most az utóbbira hoztunk három remek példát, melyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, ha indulás előtt az utolsó pillanatokban úgy gondolod, rémesen lapos, esetlen, vagy sehogy sem áll a frizurád. Az egyik verzió félhosszú hajból úgyszintén összedobható.

hirdetés

Egy csinos kis konty, áldás lehet azokon a napokon, amikor bemondja az unalmast a hajkoronád, és úgy érzed, nem tudsz mit kezdeni vele. Pláne, ha már benne van a rutin a kezedben, és nem kell különféle hajformázó eszközökkel, vagy milliónyi csattal művészkedned.

Nyilván, az egyszerű kontykészítési módokat lehet a legkönnyebben begyakorolni, hiszen a lépések pikk-pakk megjegyezhetőek, ugyanakkor nem igényelnek nagy időráfordítást. Felszabadító érzés, ha nem kell precízen bíbelődni, mégis tip-top lesz a frizura, ami díszítés és mindenféle sallang nélkül feldobja a megjelenést.

3 leegyszerűsített verzió magas kontyra: elképesztően nőiesek

Mindenki járt már úgy, hogy idő híján kénytelen volt mellőzni a hajformázást vagy beszárítást, emiatt pedig túl snassznak mutatkozott a frizurája. Szuper, ha ilyen helyzetekre félretéve, akad a tarsolyodban néhány gyors hajkészítési ötlet, amivel percek alatt összerendezheted a loboncodat, méghozzá stílusosan és ízlésesen.

A sima lapos copfnál mégiscsak mutatósabb egy magas konty, amit rengetegféleképpen össze lehet rittyenteni. Három egyszerű példát mutatunk, melyekkel nem kell sokat vesződni.

Az első variáció félhosszú, lob frizurából is elkészíthető. Néhány vékonyka tincset válassz le elöl a homlokodnál, majd hajgumi segítségével fogd össze lófarokba a hajad a fejtetődön, csavard meg a copfot, és tekerd fel zsemleformába. Ismét gumival rögzítsd, azután hajlakkal fixáld a végeredményt, és egy tiszta, nem használt fogkefével simítsd el a babahajakat az arcod körül.

A második módszer úgyszintén magas copffal indít. Miután összefogtad a hajad a fejtetődön, válaszd ketté a csurkát, a két vastag tincset csavard meg, majd tekerd körbe egymáson, és hullámcsattal rögzítsd a végeket.

A harmadik konty szélfútta hatást ígér. Fésüld hátra a hajad a homlokodból, majd egészen magasan készíts egymás mellé két kisebb kontyocskát vékony szilikongumival. Úgy kezdj hozzá, mintha lófarokba akarnád összefogni a tincseket, csak a végén félig húzd át a fürtöket a hajgumin, hogy kis hurkot képezzenek.

Az ujjaiddal finoman tágítsd ki az egyik hurkot, majd a másik kontyot húzd át rajta. A széleket hullámcsattal rögzítsd, azután a kimaradt hajvégeket oszd kétfelé, tekerd hátra, és ott egész egyszerűen kösd össze, a végeket pedig hullámcsat segítségével rejtsd el. Ehhez a frizurához tényleg hosszú lobonc szükséges.

Most, hogy egy kicsit megenyhült az idő, és lekerülhetett a sapka, jól fognak jönni az egyszerű kontykészítési inspirációk!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés