Bár az utóbbi években sokat tett a divat az ősz haj pozitív megítéléséért, hogy mennyire sikkes, vagy sem, nem csupán ennyin múlik. Kell hozzá egy nőiesen vagány frizura, és persze egy ízig-vérig nő, aki méltósággal tudja viselni. Hetven feletti sztárok bizonyítják, hogy az ősz szálak nem feltétlenül öregítenek.

hirdetés

A ráncok ugyan késleltethetőek különféle bőrkezelésekkel, szépségápolási praktikákkal és egészséges életmóddal, a hajszálak őszülését nem tudjuk hasonlóképpen befolyásolni.

Egyeseknél már viszonylag korán, harmincéves kortól elindul a folyamat, és, ha azt vesszük, hogy a haj növekedésétől függően már 4-6 hét alatt láthatóvá válik az ősz lenövés, meglehetősen gyakran kell a festékhez nyúlni.

Az ősz haj igenis sikkes tud lenni! – 8 híres nő, aki ezt bizonyítja

Nem csoda, ha egy nő ötvenéves korára teljesen megelégeli az állandó hajfestést, és inkább hagyja lenőni a fehér tincseket. Egyre több sztár követi ezt a példát, ami divatteremtő erővel bír. Nemrég Jane Fonda is megvált festett hajszínétől, és ősz hajjal jelent meg a közönség előtt. Helen Mirren már régóta feladta szőke frizuráját, de a fehér tincsek cseppet sem változtattak bájos megjelenésén.

 

Kiemelt kép: Kevin Winter/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés