A hajvágás általában látványosan felfrissíti a megjelenést, s bizonyos esetekben éppen a rövid frizura az, ami hangsúlyt ad a nőiességnek. A klasszikus pixie ráadásul könnyen formázható, sokoldalú fazon, amire nem lehet ráunni!

hirdetés

A hajvágás stílusosabbá teheti a megjelenést: képeken a rövid frizura ereje

Óriási tévhit, hogy kizárólag a hosszú frizura erősítheti fel a nőiességet és a vonzerőt. Egyénfüggő ugyanis, hogy kinek milyen hajhossz áll jól, és az is befolyásolja a fazonválasztást, hogy milyen állapotban vannak a tincsek. Töredezett, seprűs a végük? Akkor a hosszú haj nem a legjobb opció. Olykor jobban hangsúlyt kap az arc, ha rövidebb fazon keretezi, sőt, kifejezetten bájos lehet az összkép rövidre vágott tincsekkel. Az, hogy kinek áll jobban egy rövidre nyírt fazon, leginkább a személyiségen, az arc karakterén és a hajtípuson múlik, de rengetegen csak hosszú évek után jönnek rá, hogy mennyivel magabiztosabbnak érzik magukat egy menő pixie-fazonnal, mint egy félhosszúra vágott hajtömeggel.

A fenékig vagy akár csak mell alá érő frizurát kapásból rövidre vágatni igencsak merész vállalás, ám az átalakulás ebben az esetben a leglátványosabb. A képeken szereplő hölgyek arca szó szerint kivirult az új fazonnak köszönhetően, noha tény, hogy nagyon bevállalósak voltak a fazonváltást illetően.

A megfelelő fazonnak köszönhetően a korábban lelapuló, formátlan és esetlen tincsek tartást kapnak. A szálak optikailag sűrűbbnek tűnnek, a hajtömeg dúsabb hatást kelt, ezáltal karakteresebb lesz a megjelenés. Az esetlenül lógó hosszú haj hiába hosszú, nem szép és nem igazán nőies, de ugyanúgy a rövid frizura esetében is fontos a jó tartás, amit különféle vágástechnikákkal érhet el a fodrász.

A klasszikus pixie remek választás, ráadásul számtalan különböző típusa van. Szuperül lehet trükközni a rétegekkel, a választékokkal és a frufruval, sőt, árnyalt, balayage festéssel optikailag még dúsabbnak tűnhetnek a hajtömeg. A pixie-fazonokat remekül személyre lehet szabni, hozzá lehet igazítani az arckarakterhez és a személyiséghez, ráadásul soha nem mennek ki a divatból.

Nem mindenki vág bele kapásból egy látványos átalakulásba, sokan először csak egy laza bobfazont kérnek a fodrásztól. Ez a se nem hosszú, se nem rövid frizura még tökéletesen alkalmas arra, hogy izgalmas pixie-fazonná változzon. Ha nem vagy biztos a döntésedben, akkor semmiképp ne kérj ultrarövid vágást a fodrásztól, először kísérletezz egy hosszabb verzióval. Ha meguntad, vagy még rövidebb stílusra vágysz, a bobból még mindig könnyedén kihozható egy dögös pixie.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés