A téli partiszezonban különösen nagy figyelmet kapnak az elegáns frizurák, amelyek idén roppant könnyedek és stílusosak, fodrász nélkül éppúgy megoldható az elkészítésük. Sőt, kevés időráfordítással roppant nőies és sikkes lehet a végeredmény!

hirdetés

Eljött a céges vacsorák, karácsonyi rendezvények, ünnepi bálok ideje, és persze a baráti összejövetelek, bulik is megszaporodnak ilyenkor. Kicsit mindenki lelazul, kifújja magát az év utolsó hónapjában, és lázas igyekezettel próbál megújulni külsőleg és belsőleg. Bár a karácsonyi előkészületek így a véghajrában már igencsak próbára teszik az idegeket és energiatartalékokat, a legtöbb nő megtalálja a módját, hogyan éledjen újjá főnixmadárként a teendők sokasága és terhe alatt. Már-már varázslatszerű, ahogy hétköznapi megjelenésüket félretéve felragyognak a partik alkalmával.

Az elegáns, ünnepi hangulatú frizurák sokat tesznek azért, hogy magabiztosabb legyen a kisugárzás, de fodrász nélkül, otthon elkészített hajviseletekkel éppúgy elérhető a nőies, sikkes összhatás.

Az idei divat egyre erősebben érezteti velünk, hogy az alkalmi öltözék nem jelmez, hanem a saját stílusunknak egy kifinomultabb, elegánsabb vetülete. Így tehát, ha távol áll tőlünk a modoros konty, vagy a drámai hollywoodi lokni, bátran kísérletezhetünk romantikusabb vagy lazább frizurastílusokkal.

Elegáns, ünnepi frizurák fodrász nélkül: kezdőknek és haladóknak is adunk ötleteket

Idén nagyobb hangsúlyt kapnak a letisztult, természetes, lágy harmóniát sugalló elegáns frizurák, melyek fodrász nélkül is elkészíthetők némi gyakorlással és kreativitással. Egy szép masnival, lágy fonattal vagy félig feltűzött hajviselettel könnyedén elérhető az ünnepi összhatás, alkalmi viselet lehet például a szalaggal feldíszített dupla copf is.

Trükkös fonatkoszorú

Ha selymesen lágy, fényes és ápolt a haj, lazán kiengedve éppúgy elegáns hatást kelt. Hajvégi hullámokkal és fonatkoszorúval egyaránt megbolondíthatod a frizurád, így pár perc alatt az alkalmi öltözékedhez igazíthatod a stílusát.

Félig feltűzött frizura

A félig feltűzött elegáns frizurák romantikus hangulatot keltenek, ráadásul pillanatok alatt, fodrász nélkül, kis kézügyességgel megoldható az elkészítésük. Ideálisak arra az esetre, ha munka után kell gyorsan átalakulni egy vacsora vagy ünnepi összejövetel kedvéért.

A lágyan ondolált tincsek jó alapot adhatnak ezekhez a hajviseletekhez, nagyon nem is kell túlgondolni a procedúrát. Néhány hullámcsattal vagy hajtűvel csodát tehetsz, de az apró pillangócsatok is segítségedre lehetnek egy elegáns félkonty elkészítésében.

A frizura hullámosítását már előző este, hő nélkül letudhatod, így elég csak ritka fogú fésűvel átsimítani a loknikat, hogy rendezettebb és selymesebb hatást keltsenek. A haj feltűzését pedig pillanatok alatt megoldhatod.

Fonni, vagy nem fonni?

A fonott copfokat szintén nagyon könnyű elegáns szintre emelni, és persze előnyt jelent, ha különleges fonástípusokat ismer az ember lánya. Ám nem muszáj profinak lenni hozzá, a szimpla háromágú, valamint a hamis fonást éppúgy bevetheted. Masnival, szalagokkal csodás frizurát kreálhatsz magadnak akár kezdő, akár haladó szinten vagy a hajkészítési fortélyok terén. Mutatunk öt opciót, ami felvillanyozhatja az ihletet.

Dupla copf

A dupla konty után a dupla copf is visszatért a divatba, de nem úgy, ahogy a mesékből és a régi fényképek, filmek világából ismerjük. A kétoldali fonás helyett most a lófarokba kötött fonott vagy csavart copf vált igazán népszerűvé. Az alábbi tippek természetesen továbbfejleszthetők, de akkor sem kell lemondanod az eleganciáról, ha az egyszerűség vonalán maradsz.

Ezek a gyönyörű elegáns frizurák nem csak különleges alkalmakra jók, ráadásul remek ötletekkel szolgálnak, amennyiben fodrász nélkül szeretnéd tökéletesíteni az ünnepi megjelenésedet. A mindennapokban éppúgy feldobhatják a pulóveres téli szetteket, hiszen roppant természetesek, és bájosan nőiesek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés