Az elegáns hullámos frizura sosem megy ki a divatból. A lágyan ondolált, úgynevezett hollywoodi loknik évtizedek óta jelen vannak az aktuális trendekben, ez az egyik legnépszerűbb hajstílus a vörös szőnyeges eseményeken. Az ünnepi szezonhoz szintén remekül passzol a vintage viselet, még az egyszerű szettek mellett is kifinomultságot tükröz.

hirdetés

A bájos hullámos frizura örök klasszikus. A színésznők gyakran hordták így a hajukat az ötvenes években, ugyanis ez számított a legnépszerűbb fazonnak. Rita Hayworth számtalan alkalommal jelent meg lágyan ondolált, loknis hajviselettel, amit többféle formában viselt. Egyidőben annyira elterjedtté vált a vintage hollywoodi trend, hogy még a rövidebb tincsekkel rendelkező hírességek is kipróbálták.

Az elmúlt évtizedekben sem csappant meg a formázási technika népszerűsége, a gálaszezonban rengeteg színésznő jelenik meg vízeséshullámokkal felturbózott frizurával. Nem véletlen, hogy ennyire felkapott, hiszen optikailag dúsabbnak mutatja a hajtömeget, s igazán elegáns, letisztult megjelenést garantál.

Az elegáns hullámos frizura pillanatok alatt feldobja a megjelenést

Az ünnepi szezonban bátran előkerülhet ez a formázási technika, az effajta elegáns frizura ugyanis hamar elkészül. Nem szükséges hozzá gyakorlás, csupán a hajsütő vas helyes használatát kell hozzá elsajátítani.

A hullámos frizura elkészítésekor elsőként fésüld át a hajad, majd válaszd el oldalt. Ezután következhet a tincsek besütése. A videó készítője közepes átmérőjű hengerrel dolgozik, érdemes ilyet választani, ettől igazán lágyan ondolált lesz a végeredmény. Hátulról előre haladj, a szekciókat pedig kivételesen befelé hullámosítsd.

 

Elsőre talán túlságosan göndörnek tűnhetnek a tincsek, ám ez nem gond, mivel a formázás során sokkal lágyabbá válnak majd. A hullámosítás fázisaiban akár egyenként fel is tűzheted a loknikat, így biztosan nem nyúlnak ki, miközben lehűlnek.

Miután végeztél az ondolálással, egy nagyobb méretű hajkefével óvatosan fésüld át a tincseket, ettől lazábbá, egységesebbé válik a végeredmény. Fixálás előtt pár nagyobb csattal tűzd meg a hullámokat a videón látható módon, hogy vízesésszerű formát öltsenek. Ehhez először igazgasd el a hullámokat, majd fújd le hajlakkal. Várd meg, míg teljesen megszárad, csak utána vedd ki a csatokat. Így sokkal szebb lesz a végeredmény.

Ez az elegáns hullámos frizura tökéletes a szilveszteri ünnepléshez vagy más elegáns alkalmakra. Viszonylag könnyű elkészíteni, és nem igényel sok gyakorlást. Ha pedig még ünnepibbé tennéd a megjelenésedet, akkor pár apró, esetleg díszes hajcsattal könnyedén feldobhatod a loknikat.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés