Változatos hajviseleteivel Elily Blunt mindig bebizonyítja, hogy igazán nőies, gyönyörű frizurák készülhetnek vékony szálú hajból, melyek egyszerűségükkel és eleganciájukkal bármilyen alkalomhoz jól passzolnak.

hirdetés

A színésznő haja ugyan meglehetősen sűrű, ám alapvetően keskeny, finom szálakból áll, emiatt olykor nem árt trükköznie, hogy dúsabbnak, tömöttebbnek mutatkozzon a frizurája. Emily Blunt azonban sokkal inkább a változatosságra és a kifinomult, nőies összképre fektet hangsúlyt, ezért legtöbbször nem erőlködik azon, hogy különféle formázási technikákkal felturbózza a hajtömegét optikailag.

Nagyszerűen kihasználja a balerinakonty, a franciás kis chignon, valamint a lágy loknik által nyújtott eleganciát, amely minden alkalommal tökéletesíti megjelenését. Remek példákat hoz arra, hogy vékony szálú hajból is készülhetnek sikkes frizurák, ráadásul ehhez nem muszáj bonyolult hajkészítési módszereket bevetni.

Csodás frizurák vékony szálú hajból: Emily Blunt nem csak a dús hatásra törekszik

Emily Blunt legtöbbször félhosszú frizurafazont visel, amelynek jól alakítható a stílusa. Amikor kiengedi tincseit, nagyon lágy, természetes hatású hullámokkal növeli meg finom szálú hajának volumenét.

A mindennapokban és az elegáns események alkalmával egyaránt gyakran támaszkodik a különféle kontyok egyszerű, letisztult eleganciájára, többnyire hátrasimítva vagy középen elválasztva, lesimítva fogja össze a tincseit.

Képek: Gareth Cattermole, John Phillips/Getty Images.

 

Ehhez a trükkös hajviselethez a negyvenes évekből merített ihletet a fodrásza, cseppet sem bonyolította túl a színésznő frizuráját, a kifésült loknik lágy esésével érte el a dúsabb összhatást. A homloktól leválasztott tincseket oldalra felcsavarva, elegánsan tűzte fel, így sokkal nőiesebb és sikkesebb a szimpla félhosszú fazon.

A szélfútta hatású, texturált hullámokkal dúsított, valamint a selymes, old hollywoodi stílusú frizura teltebbnek mutatja a hajtömeget, miközben természetességet sugároz.

Képek: Stephane Cardinale/Corbis, Gareth Cattermole/Getty Images.

 

A kócos, magas konty esetében arra törekedett a fodrász, hogy semmi mesterkéltség ne legyen benne. Először érdemes laza hullámokat csalni a hajba, fixálóval megerősíteni és rögzíteni a loknikat, majd jöhet a magasan feltűzött, kis pamacsra emlékeztető konty, amit egy kis tupír tesz bájosan rendezetlenné.

Képek: Frazer Harrison, Noam Galai, Taylor Hill/Getty Images.

 

A tincsenként feltűzött francia stílusú, vagy a csavart balerinakonty bármikor elsüthető, hiszen cifrázás, formázás, volumennövelés nélkül is elegáns, sőt, nőiessége abban rejlik, hogy letisztulttá varázsolja a megjelenést, szépen kiemeli az arcot, hagyja érvényesülni a sminket és a különleges fülbevalókat. Kifinomult, szofisztikált és rendezett összképet teremt mindkét kontytípus, mégsem szigorúan feszes a stílusuk.

 

Kép: Arturo Holmes/Getty Images .

 

Az egyszerű fonott copf alkalmi, elegáns öltözékhez, és a mindennapi megjelenéshez egyaránt jól passzol. Itt egy kis tupírral lett megemelve a fonat felső része, lehet, hogy kontyokhoz is alkalmazható szivacsot használt a fodrász a tincsek megemeléséhez, úgymond „kipárnázásához”.

Ám, hogy ne legyen túl mesterkélt a frizura, az egymásba font tincseket kissé széthúzta a szakember, így lazább hatást kelt az összkép, miközben feszesen hátra van nyalva a haj.

Képek: Jamie McCarthy/Wirelmage, Gilbert Carrasquillo/Getty Images.

 

A színésznő akkor is szívesen választja a hátrasimított stílust, amikor kiengedve viseli tincseit. A vizes vagy polírozott hatású lenyalt frizura már jó ideje népszerű, és nem csak divatos, hanem praktikus is. Amikor nem tudod, mit kezdj a lelapuló hajaddal, simítsd hátra a tincseket, és csipeszek, illetve hajsütő vas vagy hajvasaló segítségével készíts nagyon finom vízeséshullámokat. A hollywoodi frizura mindig beválik!

 

Egyszerű, mégis gyönyörű frizurák készülhetnek vékony szálú hajból, ahogy Emily Blunt példáiból is kitűnik. Ezek a hajviseletek minden alkalomhoz jól passzolnak, akkor is elegáns szintre emelik a megjelenést, ha szimpla hétköznapi szettet visel az ember lánya. A színésznő egyszerű tippjeit érdemes megfogadni, láthatóan, szerinte nem muszáj mindig azon trükközni, hogy dúsabbnak, többnek tűnjön a haj, a lesimított frizuratípusok mindig nőiessé varázsolják az összképet.

Kiemelt kép: John Phillips/Getty Images.

Cikkfotók: Gareth Cattermole, John Phillips, Stephane Cardinale/Corbis, Frazer Harrison, Noam Galai, Taylor Hill, Arturo Holmes, Jamie McCarthy/Wirelmage, Gilbert Carrasquillo/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés