Egy-egy fonott hatású frizura elkészítése banálisan egyszerű, így ideális opció lehet azok számára, akik nem a hajfonás nagymesterei.

hirdetés

A fonott hatású frizura kivitelezése nem sok buktatót rejt magában, így garantáltan nem fog ki a kézügyességeden, még akkor sem, ha nincs gyakorlatod a fonásban. A hamis hajfonat lényege ugyanis, hogy egyáltalán nem kell összefonni a tincseket, mégis olyan lesz a végeredmény, mintha a hagyományos technikával készítetted volna.

A fonott hatású frizura nem csak gyors és egyszerű, hanem tartós is: elbírja a sapkát

Bár ma már rengeteg videós segítséggel kecsegtet az internet, ha bonyolultabb fonási technikákat szeretnénk elsajátítani, vagy akár gyakorlatszerzés céljából vennénk át újra az alapokat, sajnos a kézügyesség és a türelem hiányosságai gátat szabhatnak annak, hogy bárki magas szintre fejleszthesse a hajkészítési tudományát.

Nem válhat mindenki a copfkészítés mesterévé, ha már három tincsnél többel kell ügyeskedni, sokan feladják a harcot és inkább megmaradnak a szimpla háromágú fonásnál, vagy annál is egyszerűbb frizurát választanak.

A fonott hatású frizura többféle eredménnyel szolgálhat, miközben minden lépése egyszerű. Készíthetsz olyan copfot, ami a halszálkafonásra vagy parkettafonásra hajaz, de feleannyit kell bíbelődni vele.

A legnépszerűbb sapkabarát hajviseletek egyike a romantikus, oldalra fonott copf, ami jól bírja a szelet és kifejezetten jól mutat a most divatos kötött fejfedőkkel. Hosszú tincsekből sokan készítenek halszálkafonatot, ami nem annyira bonyolult, de azért sietős készülődés közben feladhatja a leckét a gyakorlatlanok számára. Nekik javasolt ez a pofonegyszerű trükk a hajgumival.

A szokásos módon fogd össze egyik oldalon a hajad, mintha szimpla copfot készítenél. Majd csúsztasd lejjebb a hajgumit, a kezeddel készíts hurkot a tincsek gumi feletti részén, azon bújtasd át a copfot. Így haladj fokozatosan lejjebb és lejjebb, megismételve az említett lépéseket. Így sokkal egyszerűbben, és persze, pillanatok alatt elkészülhet a halszálkafonatra emlékeztető frizura.

A parkettafonást sem ördöngösség utánozni, ám ehhez a művelethez több szilikon hajgumira lesz szükséged. Világos tincsek esetén érdemes átlátszó verziókat választani. A videóban látható módon kezdd el összegumizni a tincseket fokozatosan haladva lefelé, ha a végére értél, és hajgumival rögzítetted az alsó szekciót, húzd szét a szálakat, hogy lazán kapcsolódjanak egymásba. Így dúsabbnak fog tűnni a fonott hatású frizura, ami hamarabb elkészül és tartósabb, mint a valódi fonat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés