A holland fonás elsajátításával változatosabbá teheted a frizurádat, különösen, ha hosszú hajjal rendelkezel. Sokféleképpen variálható, ráadásul az esedékes hajmosást is elodázhatod vele, mert tökéletesen elfedi a zsíros hajtöveket.

A fonott frizurák idén nagyon divatosak, és nem vonulnak feledésbe csak azért, mert véget ért a fesztiválszezon. A holland fonás a legfelkapottabb mind közül, hiszen látványos, nőies hajviseleteket lehet készíteni vele.

Nagyon hasonlít a francia parkettafonásra, tulajdonképpen annak a fordítottja, ugyanis nem felül, hanem alul kell keresztezni a tincseket. Ezáltal nagyon szép, texturált hatású, domború hajfonatot kaphatsz, amely tömöttebbnek, dúsabbnak mutatja a frizurát.

Holland fonás, lépésről lépésre

A holland fonás előnye, hogy könnyű elsajátítani a fortélyait, persze a gyakorlás nagyon fontos a rutin kialakításának érdekében. Akinek már benne van a kezében a fonás minden mozdulata, akár tükör nélkül is el tudja készíteni a frizuráját.

Eleinte azonban nem árt, ha hátul is mindig ellenőrzöd a hajfonat egyenletességét, illetve a tincsek elhelyezkedését, különösen, ha középre igazított választékot használsz.

 

A videóban a homloktól induló, dupla copf elkészítését láthatod, lassan, lépésről lépésre haladva. Ha gyorsan zsírosodik a hajad, de nem akarod kétnaponta kimosni, ezzel a frizurával egyszerűen elrejtheted az olajos hajtöveket.

A frissen mosott hajat egyébként sem lehet szépen befonni, mert szétcsúszik, a holland fonás pedig akkor mutat igazán jól, ha a tincseknek már van egy kis textúrája, vagyis tapadósabbak. Ha már magabiztosan megy a fonás, próbálj ki többféle frizurát ezzel a technikával!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés