Akadnak olyan divatos hajviseletek, melyek úgy működnek a megjelenés részeként, akár a kiegészítők. Észrevétlenül teszik a dolgukat, nem kirívóak, mégis felpezsdítik az összképet.

hirdetés

A hosszú és félhosszú frizurák legnagyobb előnye, hogy feltűzve vagy összefogva egészen új stílust kaphatnak, ezáltal változatosan variálhatók. Divatos hajviseletek mindig akadnak a palettán, mégsem könnyű naponta újragondolni a frizurát, hiszen hiába széles a választék, ha ugyebár véges a türelem és a kézügyesség.

Mindenki tudja, milyen határokon belül tud mozogni, ha fonásról vagy kontykészítésről van szó, és bizony ezek a korlátok nem mindig bővíthetők, még szorgos gyakorlással sem. Bár az alábbi hajviseletek közül nem mindegyik készíthető el extra gyorsan, alig egy szempillantás alatt, abban azonban megegyeznek, hogy roppant egyszerűek, ezáltal bárki számára megugorhatók.

Noha a sapkaszezon küszöbén toporgunk, érdemes esélyt adni ezeknek a hajvariációknak, hiszen a kis kalapok, puha fejfedők nem jelentenek veszélyt rájuk, és az sem baj, ha kissé kuszák lesznek a szálak, ugyanis kimondottan laza frizurákról van szó.

Divatos hajviseletek, melyek fellendítik az őszi megjelenést

Ha a divatbloggerek felkapnak egy frizuramódit, az biztos, hogy hamar elterjed, éppen ezért megéri olykor inspirációt meríteni az ötleteikből. Most mindjárt hármat is mutatunk az általuk kedvelt hajviseletek közül, melyek remekül passzolnak az őszi hangulathoz, sőt, szerintünk sapkával kombinálva, a tél folyamán éppúgy feldobhatják a megjelenést.

Romantikusak, lazák és rém egyszerűek, mégis adnak egy kis pluszt az összképhez.

Dupla copf

A dupla copf ezúttal nem a szokványos két oldalon elkészített fonást takarja, hanem egy kis csavar van benne. A tarkótól és a fejtetetőtől is indul egy fonat, így nem a két fül mentén lógnak. Parkettafonással és szimpla fonással egyaránt elkészítheted ezt az egyszerű, mégis különleges frizurát.

Buborékfonat

A buborékcopf látványosabb, mint a szimpla copf, és nem kell annyit bíbelődni vele. Alapvetően csak néhány hajgumi kell hozzá, de könnyedén megbolondíthatod az összképet, ha szalagot használsz, vagy a szilikongumit úgy rejted el, hogy karkötőt tekersz köré.

Ez igazából hamis fonat, mert egyáltalán nem kell fonni. Fogd össze a hajad több szekcióban, majd minden résznél átbujtathatod a tincsek végét a hajgumi felett. Így csavart buborékokat kaphatsz.

Frizura masnival

A francia sikk felfutása óta a masnis frizurák roppant népszerűek, masnis hajgumik és csatok garmadáját lehet kapni, de szalaggal is ügyeskedhetsz. A divatos félig feltűzött hajviseletek tökéletes kiegészítése lehet egy szép masni, de a szimplán összefogott copfot úgyszintén megbolondíthatod vele.

A barettsapka például nem ellensége az alacsonyan összefogott masnis frizuráknak, de romantikus kis kalapokkal éppúgy jól mutathatnak az efféle frizuratípusok.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés