A félig feltűzött frizura rendkívül kényelmes viselet, miközben kifejezetten különlegessé, nőiessé varázsolja a megjelenést. Sokkal izgalmasabb külsőt kölcsönöz, mint a kiengedett vagy éppen copfba fogott hajviselet, ráadásul egy-két dizájnos csattal vagy díszítőelemmel feldobva még az elegáns öltözékekhez is remekül passzol.

hirdetés

A hétköznapok során kevesen szánnak időt a frizurával való bíbelődésre. A rohanós reggeleken talán ez a legkevésbé fontos részlete a készülődésnek. Nem feltétlenül kell órákon át a tükör előtt ácsorogni, pillanatok alatt elkészíthető egy különlegesebb, stílusosabb hajviselet, ami garantáltan magára vonzza a tekintetet, és sikkessé teszi a megjelenést.

A félig feltűzött frizurák kényelmes viseletnek számítanak, megakadályozzák, hogy az elülső tincsek belelógjanak az arcba, a rakoncátlan szálak nem másznak bele a szemekbe. Bár első ránézésre a legtöbb ilyen fazon bonyolultnak tűnik, ám a procedúra nem feltétlenül igényel fodrászkezeket. Egy kevés gyakorlattal pár perc alatt összedobhatók az egyedi, nőies és különleges stílusok.

A félig feltűzött frizura maximálisan feldobja a megjelenést, mégis gyorsan elkészül

Hosszú haj esetén ezeket érdemes kipróbálni

Noha azt gondolná az ember lánya, hogy hosszú hajból tényleg bármilyen frizurát össze lehet hozni, sokszor nem olyan egyszerű rendezett formában, ízlésesen feltűzni a hosszabb tincseket. A félig feltűzött frizurák esetében talán egy fokkal könnyebb a helyzet, hiszen csupán a hajtömeg egy kisebb részével kell ügyesen trükközni.

Ez a verzió pillanatok alatt elkészül, csupán egy kisebb méretű hajcsatra van szükség. Ez az aprócska kiegészítő a kilencvenes években elképesztően trendinek számított, manapság újult erővel tért vissza a frizuratrendek világába.

Az elülső tincseket érdemes hullámcsatok segítségével rögzíteni a hajcsat két oldalán, így nem lesznek zavaróak a nap folyamán. Az már csupán bónusz, hogy ezzel a technikával el lehet rejteni a választékot is, így nem kell időt tölteni azzal, hogy minden egyes hajszálat a megfelelő helyre igazgass, amikor leválasztottad a frizura felső harmadát.

Ez a fonott frizura a vagány, sikkes összeállítások mellett mutat csak igazán! Gyorsan elkészül, ráadásul az eredmény olyan hatást kelt, mintha parkettafonással készült volna a különleges frizura. Nem kell hozzá extra kézügyesség, szimpla hármas fonással összehozható.

Amikor némiképp elvárás az elegáns, kifinomult megjelenés, mégsem szeretnél túlzásba esni a kiöltözéssel, érdemes ezt a frizurát elkészítened. Nem elég, hogy pillanatok alatt csodás megjelenést varázsol, bónuszként roppant letisztult hatást kelt.

A bobfazonnal szintén trükközhetsz

Ha rövidebb a hajad, akkor sem kell elkeseredned. Egy csinos bobfazonból éppúgy kihozható a nőies elegancia, a félig feltűzött frizurák nagy részét a vállig érő tincsekből is el lehet készíteni, csupán más technikával. A legtöbb esetben hullámcsatra és szilikon hajgumira lesz szükség.

Érdemes egy kicsit behullámosítani a rövidebb szálakat, így kissé szétszórtnak és rendezetlennek tűnik majd az eredmény, ami éppen ettől sikkes.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés