A copf afféle frizuramentő hajviselet, amit percek alatt el lehet készíteni, mégis rendezett, csinos kinézetet garantál. Ám lássuk be, nem ez a legizgalmasabb frizura, sőt a szimpla variációk kifejezetten egyhangúak lehetnek, pláne túl gyakran elsütve. Sokkal több változatosságot garantálnak a különféle fonatok, de ezekhez már gyakorlás, kézügyesség is szükséges. Mondhatni, a kettő keresztezéséből született meg a buborékfonat, ami nagyszerű alternatívát kínál, ha nőies, menő frizurát szeretnél, bonyolult műveletek és vesződség nélkül.

hirdetés

A hajfonatok tekintetében változatos a felhozatal, hiszen a klasszikus háromágútól kezdve a holland fonáson keresztül a vízeséshatásig minden szóba jöhet. Vannak könnyebben elkészíthetők, míg egyes verziókhoz kézügyességere és türelemre van szükség. Ám egy dolog közös bennük, hogy mindegyik viselet csinossá teszi a megjelenést.

A bonyolult technikák olykor elriaszthatják az ember lányát, kellő idő vagy ügyesség híján sokan inkább lemondanak a csinos fonott hajviseletről. Ilyenkor marad a klasszikus copf, amit fel lehet turbózni különféle trükkökkel, ám még ekkor sem lesz annyira látványos, mint akár egy izgalmas parkettafonás. A két hajstílus között tökéletes átmenetet képez a buborékfonat, ami egyszerű és nőies.

A buborékfonat a tavaszi divat sztárja

A buborékfonat nem számít újdonságnak, már a nyolcvanas években megjelent a színen. A kilencvenes években érte el csúcsát ez a trend, ekkor sok fiatal lány szaladgált az utcán apró buborékokkal megspékelt frizurával. Voltak, akik egy copfot dobtak fel így, míg mások kettőt vagy esetleg több kisebbet alkottak.

A buborékfrizura irányzata viszonylag hamar eltűnt, pedig igazán változatos formákban viselhető. Uralhatja az egész frizurát, ebben az esetben egy lófarkat kell készíteni, majd több apró gumival lefogni a hajat. A hajgumi akár díszes is lehet, ez ilyenkor egy pluszelemként fog funkcionálni a megjelenésben.

A buborékfonat emellett mindenféle különleges variációban megjelenhet, lehet többágú, esetleg feldobhatod vele a hajad egy részét. Bármelyiket is választod, garantáltan csinos lesz az összkép.

Roppant egyszerű az elkészítése, fésűn, hajgumin és pár csaton kívül nincs is másra szükség hozzá. Úgy a legegyszerűbb, ha elsőként egy copfot készítesz, ez lehet a fejtetőn vagy a tarkón, esetleg a kettő között. Ezután szabályozhatod az apró gömbök méretét, attól függően, hogy mennyire dús a haj. Érdemes kicsit szorosabban gumizni, utólag szépen meg tudod lazítani a részeket.

Mivel könnyű technikáról van szó, ezért nem igényel technikás mozdulatokat vagy nagy gyakorlást. Pár próbálkozás után már könnyen elkészíthető, esetleg kipróbálhatsz más viseleteket is. Ebben a videóban rengeteg buborékfonattal találkozhatsz, bátran inspirálódhatsz az ötletekből.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés