A fonott copf készítése rengeteg lehetőséget rejt magában, attól függően, hogy milyen technikát választasz, akár a legegyszerűbb frizurából is kihozhatod a maximumot.

hirdetés

A fonott copf készítése ma már nem csak annyit jelent, hogy elosztod három részre a hajtömeget, majd szépen összefonod az elkülönített tincseket. A frizura tetszés szerint cifrázható, vannak technikásabb, bonyolultabb verziók, de az egyszerű módszerekkel is szépen lehet trükközni.

Mivel nem mindenki rendelkezik dús, nagy volumenű frizurával, arra is lehetőséget kínál a rafináltabb copfkészítés, hogy egy kicsit csalj a fonatok tömörségével. Az elvékonyodó, gyenge tartású haj átka, hogy nagyon vékonyka fonást lehet összehozni belőle, ami szomorúan lóg az ember vállán.

Az alábbi pofonegyszerű eljárásokkal szebb tartást kap a copf, ami ráadásul póthaj nélkül is vastagabbnak, tömörebbnek fog mutatkozni. Mutatjuk, mit kell tenned!

Fonott copf készítése 2 egyszerű módszerrel – Így érd el a dús hatást!

A félhosszú és a hosszú hajnak is gyönyörű tuningot ad egy ilyen fonott frizura. Ahelyett, hogy minden tincset egybefonnál, oszd el két részre a hajad, a felső tincseket fond be tetszőleges technikával, az alsó, szabadon maradt szekciót pedig bújtasd át a copfon.

Az álfonás szintén célravezető lehet, ha dúsabb fonatra vágysz. Két részre oszd fel a hajtömeged, majd egyiket-másikat is puha, textilgumival fogd össze, ami jól csúszik a szálakon.

Képezz kis lyukat az ujjaiddal a hajadban pontosan a gumi felett, vezesd át rajta a másik copfot, majd csúsztasd lejjebb a hajgumit. Így folytasd a sort, míg a tincsek aljára nem érsz.

A dús hatású fonott copf készítése olykor csak egyszerű trükköket igényel, amiket könnyen elsajátíthatsz akkor is, ha csak ritkán szoktál hajat fonni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés