Az arcfitnesz tulajdonképpen egy komplex torna, amely az arc és a nyak területeit mozgató izmokat fejleszti, stimulálja. Rendszeres gyakorlásával fokozható a krémek, szérumok hatása, ráadásul az alapvető gyakorlatai könnyedén elsajátíthatók. Videókkal szemlélteti a szakember, mit kell tenned, hogy sokáig megőrizze feszességét, rugalmasságát a bőröd!

hirdetés

A bőröregedés felgyorsulását életmódbeli, genetikai és környezeti tényezők egyaránt befolyásolhatják, leginkább együttes hatásuknak betudható, hogy már viszonylag korán, a hámréteg öregedési tüneteinek kezdeti stádiumában elkezd szétesni az arc struktúrája. Megesik, hogy a finom átmenetek és fokozatok helyett idő előtt berögzülnek és elmélyülnek a mimikai ráncok, illetve a korábban határozott kontúrvonalak fellazulnak és megereszkednek.

A krémek, szérumok – legyenek bármilyen jók – ilyenkor önmagukban már nem elegendők, hiszen elsősorban a környezeti ártalmakból adódó sejtkárosodásokat igyekeznek minimalizálni a bőr öngyógyító, regeneráló folyamatainak megerősítésével, de az arcizmok állapotára nincsenek hatással.

Pedig az öregedés fokozataihoz hozzátartozik az is, hogy az izmok veszítenek rugalmasságukból, csakúgy, mint a kötőszövetek. A mozgató izomzatok azonban a test minden területén fejleszthetők, karbantarthatók rendszeres terheléssel, átmozgatással. Elsőre talán furcsa belegondolni, hogy arcizmainknak miért van szükségük tornára, egyrészt, mert a mimika és a rágás során állandó használatban vannak, másrészt pedig nem olyanok, mint a ritkán megdolgoztatott tricepsz vagy hasizom, hogy egyszer csak összeesnek, magukba roskadnak.

Márpedig hasonló történik az arcbőr mélyebb rétegei alatt. Az egyre rugalmatlanabb izmok már nem látják el jól a feladataikat, ehhez hozzáadódnak az életmódbeli dolgok, például az, hogy sokat stresszelünk, megfeszítjük az arcunk területeit, vagy az, hogy szinte reggeltől estig kütyüket használunk, erőltetjük a szemünket, rossz tartásba kényszerítjük a nyakunkat, állunkat. Az izmok letapadásának legnyilvánvalóbb külső jelei, hogy az arc területei itt-ott beesnek – ha megfigyeljük, ez a jelenség manapság a ráncoknál is korábban jelentkezik a nők arcán –, bizonyos részeken pedig felpuhul, petyhüdt lesz a bőr, ami már nehezebben áll ellen a gravitációnak.

Az arcfitnesz látványos bőrfiatalító hatása abban rejlik, hogy ötvözi az arcjóga, az arctorna, illetve a masszázs stimuláló elemeit, ezáltal nem hagyja összeesni, letapadni a mimikai izmokat.

Szakértő mutatja meg a bőrfiatalító arcfitnesz egyszerű gyakorlatait

A 44 éves Elena Ross az arcfitnesz szakértője, évek óta műveli a gyakorlatokat, és ez meg is látszik az üde, egészséges, feszes tónusú arcbőrén.

Bár ebben az életszakaszban még nincsenek – legalábbis ritkábban fordulnak elő – mélyen berögzült ráncok, csak finomabb felszíni barázdák és szarkalábak, az arc struktúrájának meggyengülését azonban már sokan megtapasztalják.

A szakértő úgy véli, hogy a rendszeresen végzett arcfitnesz nemcsak a megelőzésben, hanem bizonyos szintig a helyreállításban is segítséget nyújt azáltal, hogy stimuláló gyakorlataival életre kelti a hanyatló arcizmokat.

Noha hatékony műveletről van szó, melynek eredményessége Elena telt, feszes, egészségesen üde arcbőrén is lemérhető, azt nem árt figyelembe venni, hogy az arcfitnesz bőrfiatalító hatása nem azonnal mutatkozik meg, hanem apránként, fokozatosan javul tőle a hámréteg rugalmassága.

A beesett területeknél viszont nem érhető el olyan eredmény pusztán az arcfitnesz gyakorlásával, mint mondjuk a feltöltések, mélyizmokra ható kezelések által, hiszen az öregedés egyik velejárója, hogy az arcbőr felszíne alatt megcsappan a zsírszövet. Az izmok tónusvesztése és a kipárnázó zsírszövet csökkenése által alakulnak ki az úgynevezett behorpadt, a felszín egyenletességét megbontó arcrészletek, melyektől évekkel idősebbnek tűnik a megjelenés.

Az arcfitnesz tehát csak kiegészítő eleme a bőrfiatalító ápolási és kezelési rutinnak, viszont önmagában is látványosan javítja a hámréteg állapotát. Elena képekkel dokumentálja azt is, hogyan változott meg kliensei arcszerkezete a gyakorlatok rendszeres elvégzésével.

Sokan megvádolták már őt azzal, hogy botoxoltat vagy erősen filterezi, manipulálja a képeit, de számos videóban bemutatta már, hogy szó sincs ilyesmiről. Abszolút jól működnek a mimikai izmai, ha botoxot használna, sokkal merevebbek lennének a vonásai.

A legalapvetőbb gyakorlatokat is megosztja követőivel az Instagramon, melyek az áll alatti, a nyakkörnyéki vagy a homlok-, illetve mosolyráncok berögzülési területeit érintik. Rengeteg trükköt mutat, hogyan lehet karbantartani az arcizmokat, ezáltal kitolni a ráncok elmélyülésének idejét.

Megereszkedések, mimikai ráncok finomítására is kínál pár perces mozdulatsorokat, melyek könnyedén elleshetők és bármikor beépíthetők a bőrápolási rutinba.

A szemkörnyék beesésének korrigálása, sőt, a toka csökkentése is megoldható a bőrfiatalító arcfitnesz segítségével. Bár a hatás csak hónapok, tónusvesztés esetén pedig évek múltán mérhető le igazán, megéri időt szánni a gyakorlatokra, hiszen azonnali hatással úgyszintén rendelkeznek.

Az izomzat stimulálásával javul a vérkeringés, ezáltal zavartalanabbul működik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása. A bőr méregtelenítő folyamatai szintén új lendületet kapnak, így tisztább, üdébb, frissebb bőrképre számíthatsz.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés