Az idő múlásával a bőr bizony-bizony megereszkedik, s bár ez egy természetes folyamat, sok nőt kifejezetten érzékenyen érint. Nem csupán a genetika számít, az életmód legalább annyira beleszól a változásba, de a petyhüdt bőr ellen végzett erőfeszítések is sokat nyomnak a latba. Ez utóbbi nem merül ki a ránctalanító kencékben és hatóanyagokban, egy feszesítő masszázs vagy arctorna éppúgy hozzájárul az elveszített kontúr gatyába rázásához.

hirdetés

A bőrápolás összetett stratégiát igényel, különösen a ráncok késleltetését illetően. A ránctalanító kencék, hatóanyagok mellett az egészséges táplálkozás és életmód, valamint a testmozgás éppúgy kiemelten fontos. Az arcizmok rendszeres átmozgatása, illetve fellazítása szintén sokat segít abban, hogy a mimikai ráncok ne mélyüljenek el idejekorán.

Ezért az anti-aging rutinnak remek kiegészítője lehet egy vérkeringést serkentő arcmasszázs, amely hatékonyan küzd a ráncok elmélyülése és a toka látványossá válása ellen. Ezek a mozdulatok zseniálisan kiegészítik a krémekkel, szérumokkal bejuttatott összetevők hatását. A videóban látható otthoni arckezelés mindössze hét percet vesz igénybe, remekül felpezsdíti a vérkeringést, valamint igyekszik hatni a renyhe izomzatra is.

 

A tudatos bőrápolás nem merül ki a gondosan felépített rutinban, érdemes egy masszázzsal dúsítani az arcápolást. Bár a kontúrok elvesztését lehetetlen megakadályozni, azt, hogy mikor valósul meg a tónusvesztés, lehet befolyásolni. Tény, hogy a tokásodást, de a ráncok megjelenését és mélyülését is nagyban befolyásolja a genetika, ám az életmód, a táplálkozási szokások, a túlzottan kevés vízfogyasztás, de még a súlyfelesleg is hatással lehet a folyamatra.

Ahhoz, hogy minél később váljanak láthatóvá barázdák, érdemes a gondos rutin mellé beépíteni egy kényeztető arctornát, esetleg masszázst. Ezek rendkívül hasznosak, ráadásul mivel otthon végezhetők, a méregdrága arckezelések ára is megspórolható velük.

Egy feszesítő masszázs remek kiegészítése az arcápolási rutinnak

A vérkeringés felpezsdítésével javulnak az anyagcsere-folyamatok, a szükséges tápanyagok, többek között az oxigén is, sokkal könnyedebben áramlanak a bőr irányába. Ennek köszönhetően akadálymentesen zajlik a méregtelenítés, és a sejtek kellőképp regenerálódni tudnak. A torna következtében az arc, valamint az áll alatti terület is visszanyeri tónusos formáját, a kontúrok feszessé és rugalmassá válnak.

 

Ahogy a kencéket illetően, úgy a masszázs esetén sem szabad kihagyni az áll alatti, toka környéki részeket sem. Ez a terület is hozzátartozik az arcápoláshoz, ráadásul a tokásodás rengeteg nőt érint. Hatalmas stresszt és szorongást okozhat, amikor az idő múlásával a bőr ereszkedni kezd, és erőteljes redők tűnnek fel.

Tokája ugyan mindenkinek van, ám ahogy az arcon láthatóvá válnak a redők, az áll alatti területen csakugyan lötyögni kezd a bőr. Érdemes már megelőzés céljából végezni a gyakorlatokat, bár a már elmászott kontúrokat is feszesíti némiképp. Remek énidőként szolgál a zsúfolt, rohanós hétköznapokon, nem csupán a bőr lesz hálás érte, a léleknek ugyancsak jót tesz ez a gondoskodás.

Arra azért nem árt figyelni, hogy a pontok stimulálásakor nem szabad túlzásba esni az erőkifejtéssel. A masszázsnak nem szabad fájdalmasnak lennie, illetve még ha okoz is egy kis pirosságot, annak hamar el kell múlnia. Sokkal inkább kellemes érzetet nyújt ez az otthoni eljárás, semmint kellemetlenséget okoz. Az arctorna feladatainál azonban érdemes a lehető legnagyobb mértékben átmozgatni az izomzatot, hiszen a szimpla hétköznapokban nemigen van szükség ilyen erőteljes mimikára.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés