A koreai arcmasszázs kifejezetten hatékony a ráncok, barázdák megjelenése és elmélyülése ellen, ráadásul te magad is meg tudod csinálni. Egyszerű lépésekből áll, és csak tíz percet vesz igénybe.

hirdetés

A koreai nők nem csak a szerencsés genetikai adottságoknak köszönhetik, hogy bőrük mindig makulátlanul feszes és ragyogó. Arcápolási szokásaik már-már legendásak, pontosan tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy egy nő hosszú távon is megőrizhesse fiatalos, kirobbanó megjelenését. Hazánkban sokáig elérhetetlenek voltak a koreai praktikák, vagy csak neves szalonokban, hozzáértő szakemberek segítségével lehetett kipróbálni a hatékony módszereket. Ma már sokkal egyszerűbb bevetni a szuper trükköket, akár otthon is végigcsinálhatod az arcfeszesítő masszázs lépéseit.

Koreai arcmasszázs ráncok, barázdák kialakulása, elmélyülése ellen

A koreai nők nem tesznek csodát a bőrükkel, az általuk alkalmazott masszázs mozdulatai egyszerű tényeken alapulnak. Az öregedéssel ők sem tudják felvenni a harcot, azonban trükkjeikkel abszolút lassítható a folyamat. Manapság számos külső és belső tényező gyorsítja a ráncok kialakulását, az UV-sugarak negatív hatásától kezdve a légszennyezésen át egészen az egészségtelen életmódbeli szokásokig számtalan dolog szól bele abba, hogy kinél mikor jelennek meg az első barázdák.

Az arcbőr megereszkedése idő előtt megindulhat, éppen ezért célszerű már a húszas-harmincas években kezelésbe venni a hámréteget. A megfelelő hatóanyagok használata mellett a masszázs az, ami igencsak sokat segíthet a feszesség megőrzésében. Ez a tízperces koreai arcmasszázs több különböző technikát vegyít, talán éppen ennek köszönheti hatékonyságát. A lépések az arc minden területét érintik, a szemöldök, a szem alatti terület és az orca sem marad ki a procedúrából.

 

Miért hatásos, hogyan segíti a ráncmegelőzést?

A mozdulatokat könnyedén lekövetheted a videóból, nem kell profi kozmetikusnak lenni ahhoz, hogy jól csináld. Figyeld meg alaposan, hogy a vlogger hol és milyen kézmozdulatokkal stimulálja az izomzatot, próbáld a lehető legpontosabban lemásolni a lépéseket. Az izmok fellazítása és átmozgatása rengeteget segít abban, hogy hosszú távon is megőrizd a rugalmas, fiatalos bőrképedet. A masszázs emellett a vérkeringés serkentésére is alkalmas, ami szintén ráncmegelőző hatással bír.

Ahogy felpezsdül a vérkeringés, a tápanyagok és az oxigén áramlása is lendületesebben zajlik, ami nélkülözhetetlen a friss, üde megjelenéshez. A bőr alatti mikrokeringés serkentése jelentős hatással van az anyagcsere-folyamatok kiegyensúlyozott működésére. A méreganyagok távozása szintén felgyorsul ilyenkor, a stimuláció fantasztikus hatással van a sejtek regenerációjára.

Ez a tízperces koreai masszázs különböző technikákat vegyít. Nem csupán az izomstimuláció módszerével dolgozik, a nyirokmasszázs lépéseit is magában foglalja. A nyirokmasszázs olyan pontok nyomkodását jelenti, amelyek közel találhatók a nyirokcsomókhoz. Éppen ezért olyan fontos, hogy a lehető legpontosabban kövesd le az arcmasszázs lépéseit, nagyon nem mindegy, hogy hol masszírozod az arcod különböző részeit.

 

A nyirokkeringés tulajdonképpen a méregtelenítő folyamatok kiegyensúlyozott működéséért felel. Noha ezt a kifejezést leginkább a szervezet egészségfenntartó folyamatainál szokás emlegetni, a méregtelenítés nem csupán az immunrendszer működésének szempontjából nélkülözhetetlen, az arc és a bőröregedés is szorosan kapcsolódik hozzá. A méreganyagok távozásának, ürülésének lassulása ugyanis felgyorsíthatja a bőröregedés ütemét, ezzel előidézve a bőr megereszkedését és a ráncok korai megjelenését.

A hölgy tisztítással kezdi a procedúrát. Fontos, hogy a masszázs előtt nem csak az arcot kell áttörölni, a kezekről rengeteg szennyeződés kerülhet az arcbőrre, éppen ezért azt is célszerű a szokásosnál is alaposabban megmosni. Ezután finom arcápoló olajat visz fel a bőrére, amely igény szerint teljesen egyedi is lehet.

Érdemes olyan természetes opciót választani, amely a ráncok halványításában, a barázdák megelőzésében is jeleskedik. Az általánosan ismert olajok közül például a szőlőmag, a jojoba, a málnamag vagy a mandula remek választásnak bizonyul. Ha különlegesebbre vágysz, célszerű a csipkebogyó-, a gránátalma-, a borágó- vagy marulaolaj egyikét kipróbálnod.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés