Ez az egyszerű, otthon végezhető arcjóga remekül működik ráncok és barázdák ellen. Csak akkor látványos a hatása, ha rendszeresen csinálod. Finomítja az elmélyült vonalkákat, feszesíti a petyhüdt területeket.

hirdetés

Az idő múlásával a bőr veszít rugalmasságából, finom ráncok, apró barázdák jelennek meg az arcon, melyek a kor előrehaladtával fokozatosan mélyülnek. Sokszor a fáradtság, a kimerültség is rátesz egy lapáttal a helyzetre, ugyanis az alváshiány és a fokozott stressz látható nyomokat hagy az arcbőrön, a megjelenés nyúzottnak, megviseltnek tűnik.

A legtöbben különböző krémek, hiper-szuper hatóanyagok segítségével igyekeznek elérni a fiatalító, feszesítő hatást. Tény, hogy egy tudatosan felépített arcápolási rutin valóban hatékonyan lassítja az öregedés folyamatát, késlelteti a korral járó jeleket. Emellett azonban célszerű más módszereket is bevetni, hiszen minél több irányból kap támogatást a bőr, hogy kialakítsa védelmét a korai ráncok ellen, annál hatékonyabb lesz a megelőzés.

Ez a könnyű, egyszerű arcjóga fantasztikus hatással van az arcbőr állapotára, megelőzésként és a már meglévő barázdák ellen éppúgy bevethető. Ha rendszeresen csinálod, tényleg látványos eredményt ígér.

 

Arcjóga ráncok, barázdák ellen

Az arcjóga kortól függetlenül szuper hatással van az arcbőr állapotára. Egyrészt a ráncok terén a megelőzés a legfontosabb, ugyanis a már meglévő, elmélyült redők csupán halványíthatók, kizárólag plasztikai beavatkozásokkal, orvosesztétikai eljárásokkal, kezelésekkel lehet eltüntetni őket. Ezek alapján tehát a megelőzés a legfontosabb az öregedés lassításában, késleltetésében. Másrészt a fáradtság és a kimerültség bizony bármely életszakaszban látványos nyomot hagyhat a bőrön, s ilyenkor a még igencsak halovány mosolyráncok, szemkörnyéki barázdák is láthatóbbá válnak.

A megfelelő mozdulatokkal, a különböző izomzatok, idegek stimulálásával feszesebb, üdébb és teltebb hatás érhető el, az arc szó szerint kivirul. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a mikrokeringés felgyorsul, a különböző tápanyagok sokkal nagyobb iramban jutnak el a sejtekhez. A fokozott oxigénellátás következtében az arcbőr felfrissül, a rendszeres arcjóga pedig hozzájárul a hámréteg rugalmasságának megőrzéséhez.

 

Azt mindenképpen fontos szem előtt tartani, hogy az arcjóga nem csodaszer, ami megállítja az öregedést. A genetikával nem lehet harcolni, s egyénenként eltérő lehet, hogy kinél mikor jelennek meg a mimikai ráncok, mikor kezdenek el látványosan mélyülni a korábban finom barázdák.

A megfelelő mozdulatok hozzájárulnak a sejtregenerációhoz, így a bőr petyhüdtsége, a tónusvesztés időpontja szépen kitolható. Az arcjóga esetében egy-egy alkalom aligha hatásos, maximum ideig-óráig frissíti fel a megjelenést. Ahhoz, hogy hosszú távon is élvezhető legyen a hatása, mindenképpen rendszeresen kell bevetni. Akár minden egyes nap elvégezheted a lépéseket, nem vesz túlzottan sok időt igénybe, ám annál látványosabb lesz az eredmény.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés