Az utóbbi években egyre több ruhadarab került át a férfiak ruhatárából a nők szekrényébe. Az egyszerű szabású, maszkulin stílusú zakók, a kötött mellények és a férfiingek mellé megérkezett az újabb őrület: az öltönymellény vagy kosztümmellény, amit garantáltan nem lehet az unalmas jelzővel illetni!

hirdetés

A férfiak ruhatárában a mellénynek mondhatni, hagyománya van, hiszen évszázadok óta hordják az elegáns öltönyökhöz. Sokáig minőségi selyemből készítették ezeket a kreációkat, amelyeknek minden esetben passzolniuk kellett a zakóhoz. A történelem során a fazonok folyton változtak, és annak is eljött az ideje, hogy az efféle mellénykék belopják magukat a nők öltözékébe. A mindig elegáns Coco Chanel szeretett férfi ruhadarabokat beépíteni a ruhatárába, amit rafinált módon tett lezseren nőiessé.

Igen, a férfimellény is köztük volt. Hogy közelebb utazzunk az időben, a nyolcvanas-kilencvenes években szintén nagy keletje volt női körökben a kosztümmellényeknek. Ha emlékszel még Julia Roberts szettjeire az 1997-es Álljon meg a nászmenet! című filmből, akkor nem kérdés számodra, hogyan tehető a zakómellény igazán nőiessé. A színésznő olyannyira rákattant erre a trendre, hogy a saját stílusába is beültette a szóban forgó mellényfazont, amit általában inggel együtt visel.

Az elmúlt szezonokban a tervezőket gyakran inspirálták a klasszikus, férfias ruhadarabok, amiket elegáns és lezser módon is be lehet csempészni a hölgyek megjelenésébe. A lezser férfiing mondhatni, már alapdarabbá avanzsált, hiszen egy könnyen kombinálható kreációról van szó, ami kialakításának köszönhetően sejtelmesen szexi.

A kicsit oversize, lezser fazonvariációk után a tavaszi-nyári divat merészebb, szexisebb vizekre evezett, és előkapta a klasszikus öltönymellényt, ami igazán meglepő formában kerül be idén a nőies összeállításokba.

A férfias stílusú öltönymellény a női ruhatárat is felpezsdíti

Bár a férfias fazonú öltönymellényről nem a mutatós, nőies jelzők jutnak először az eszünkbe, a felfrissített szabások mégis tartogatnak pár újdonságot. A tervezők alaposan beszűkítették a mellényt, alakkövető varrással látták el, így szépen kiemelik a derék karcsúságát. Az anyagok is változatosak, a szövet mellett felbukkannak a lenvászonból fabrikált ruhadarabok, amelyek jól mutatnak a bővebb szabású,  nyári pantallókkal is.

Ám a valódi izgalom a kombinálásukkal érhető el, hiszen nem csak ingekkel házasíthatóak össze a kosztümmellények, nyáron önálló felsőrészként is viselhetőek. A divatimádó nők úgy kapják magukra a jól szabott darabokat, akár a topokat, amelyek szépen hangsúlyozzák a vonalakat és pajkossá, merésszé teszik az összeállítást.

A kosztümmellény segítségével könnyedén játszadozhatsz a különféle stílusokkal, az anyagokat úgyszintén kedvedre variálhatod.

A színekkel is bátran kísérletezhetsz: a vidám árnyalatokban pompázó kreációk csak még izgalmasabbá teszik az összeállítást.

Ha nem riadsz meg a merész ruhadaraboktól, akkor választhatsz trükkösen kivágott, vagy mélyebben dekoltált mellényt. Természetesen fontos az egyensúly, ezért érdemes visszafogott szoknyával vagy nadrággal kombinálni, így elkerülhető a közönséges hatás.

A nyár egyik kedvencét szolidabb formában is megjelenítheted, ebben az esetben variáld inggel. Az androgün stílus kimeríthetetlen klasszikus, amelynek még Diane Keaton sem tud ellenállni. A nőies és férfias ruhadarabok finom keveredése különlegessé teszi az összeállítást, a szerelést pedig csinos retiküllel, illetve szexi magassarkúval varázsolhatod tökéletessé. A kiegészítőkkel sem érdemes spórolnod, jöhetnek a kalapok, nyakkendők, épp, mint az Annie Hallban!

 

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés