A kardigán sokáig nem szerepelt a toplistás divatcikkek között, hiszen a régimódi, ósdi hangulat lengte körbe. Pár éve szinte főnixként éledt újra hamvaiból, és bekerült a legfelkapottabb trendek közé. A fonalból készült ruhadarabok már nyár végén előkerülhetnek, és sokoldalúságuknak köszönhetően bármivel variálhatod őket!

hirdetés

Az őszi divat egyik megkerülhetetlen eleme ismét a kardigán lesz, hiszen a tervezők változatos formákban jelenítették meg a kollekcióikban a jól ismert ruhadarabot. A retró hatású trendek csak tovább fokozták az izgalmat, hiszen a nyolcvanas-kilencvenes évek stílusmorzsái felpezsdítették a korábban unalmasnak, ódivatúnak bélyegzett ruhadarabot.

A kardigán népszerűségét jól mutatja, hogy a nyári trendek között is megjelentek bizonyos variációi. Az apró toppal kombinálható megoldásra Katie Holmes sem tudott nemet mondani, másokat pedig a félig kigombolt, szűkebb verziók tartottak lázban. A stíluspraktikák mellett a jól ismert fazonvariációk is kapnak a reflektorfényből, ezekben a szettekben pedig a hűvösebb idő megjelenésével könnyen elsütheted!

Nőies, csinos szettek, amelyeket a kardigán dob fel igazán

A hűvösebb reggeleken jól jön egy melegebb ruhadarab, ami megóv a meghűléstől. Ősz elején ezt a funkciót láthatja el a kardigán, amit később egyszerűen levehetsz. A felhozatal az üzletekben igazán változatos: választhatsz oversize, csavart mintás szvettert, vékony fonalból készített, nőies szabású ruhadarabot, esetleg a szezon nagy kedvencét a csíkos kötöttet. A kombinálásuknak pedig csak a képzelet szabhat határt.

A csinos, rövidnadrágos szereléseket a hűvösebb reggeleken kardigánnal egészítheted ki. A világos tónusok keveredése kellően nyárivá teszi az összeállítást, a szépen lebarnult bőrön pedig még jobban érvényesül. A szvetter lehet kicsit hosszabb, az sem gond, ha nincsenek rajta gombok. Az efféle fazonoknak ősszel is hasznukat veheted, később ingekkel, fodros felsőrészekkel vagy könnyed garbókkal variálhatod.

A változékony időben a könnyed nyári ruha is variálható a szvetterrel. Ebben a formában teljesen megváltozik a szerelés hangulata.

A rövid felsőrészekkel is kipróbálhatod a kardigánt. Így igazán vagánnyá válik az összeállítás, vagy kísérletezhetsz a mellényre hajazó variációkkal, amelyek nosztalgikus hatásúvá teszik a megjelenést.

A késő nyári időszakban a csíkos verziókat sem érdemes hanyagolni, hiszen minden szerelést megbolondítanak. A fehér kreációk jól muzsikálnak szinte mindennel! Jöhetnek az oversize, hosszabb verziók, amelyeket elegendő csak felkapni a szerelésre.

A csíkok jól házasíthatóak nyári ruhákkal, a hosszított fazonok esetében az alakkövető kreációk jöhetnek csak szóba.

Az igazi ősz beköszöntével a farmeres szerelésekben szintén helyet kaphat a csíkos kardigán. Egyszerű felsőrésszel vagy akár inggel is összeboronálhatod.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés