Nem csak nyár végén, még kora ősszel is előkerülhetnek a csinos, lenge blúzok, melyek üde színfoltjai lehetnek az öltözékeknek. A nőies, romantikus és letisztult fazonvariációkat nagyon könnyű kombinálni, és később is jól jönnek, amikor már muszáj felkapni egy-két réteget blézer vagy kardigán formájában. Mutatjuk, milyen szépségeket rejt a kínálat 10 ezer forint alatt!

hirdetés

Az ötvenes évektől kezdve a nyolcvanas évekig a nőies divat elmaradhatatlan kellékei voltak a blúzok, és szerencsére ez a tendencia idén tovább folytatódik. A retró irányzatoknak köszönhetően igen széles a választék, hiszen az üzletek kínálatát ellepték a fodros, puffos ujjú, masnis kreációk, amelyek igazán bájossá, sikkessé teszik a megjelenést. A legtöbb darab könnyedén házasítható elegáns nadrágokkal, csinos szoknyákkal vagy farmerrel.

A stílusmixelő trendeknek köszönhetően már a nyári ruhatárban is felbukkanhattak a romantikus kialakítású felsőrészek, ám a tikkasztó hőségben nem az efféle darabok voltak a legpraktikusabbak. Azonban lassacskán hűvösebbre fordul az idő, így ismét bekerülnek az öltözékekbe a könnyed blézerek, a finom fonalból kötött kardigánok, valamint a nőiesen vagány, bőrhatású dzsekik, amelyek nagyszerűen mutatnak a vékonyabb blúzokkal.

Könnyed, elegáns blúzok, amelyek akár farmerral is jól mutatnak

A romantikus elemektől továbbra sem kell elköszönnünk, hiszen az őszi divatban is felbukkannak a húzott ujjak, a fodrok és a masnik. A díszítések nagyszerűen kiegészítik az egyszerűbb anyagból készült felsőrészeket, ezért túl sok kiegészítőre már nincs is szükség. Bár a legtöbb fazon kifejezetten elegánsnak számít, megfelelő darabokkal kombinálva jól mutatnak egy farmeres összeállításban is.

 

A vastagabb pamutanyag továbbra is porondon van, és a fényesen csillogó, lágy szatén úgyszintén megjelenik a repertoárban. Az efféle kreációk jól mutatnak szivarnadrággal, vagy akár farmerszoknyával. Természetesen sok múlik a kiegészítőkön, ezért mindig a szerelés hangulatának megfelelően válassz cipőt és táskát, így lesz a legszebb az összhatás.

A nosztalgikus fazonelemek továbbra is uralják a felhozatalt. Tavaly nagy visszatérőként bukkant fel a hatalmas viktoriánus gallér a trendek között, amitől most sem kell elbúcsúznunk, hiszen még mindig felkapottnak számít. A hetvenes évek ihlette színes minták, virágok úgyszintén a kínálatot gazdagítják, melyekkel mindenképp érdemes tenni egy próbát, ugyanis a legegyszerűbb összeállításokat is képesek izgalmasabbá varázsolni.

A nőies blúzok nagyszerűen kihasználhatók az őszi időszakban, hiszen az enyhébb időben egyszerűen nadrággal vagy szoknyával kombinálhatod őket, a hűvösebb napokon pedig megbolondíthatod az összképet blézerrel, mellénnyel, kardigánnal, vagy ballonkabáttal. Késő ősszel sem szabad a szekrény mélyére száműzni a lenge felsőket, hiszen a gallérral rendelkező kreációk csodás kiegészítései lehetnek a kötött pulóvereknek, ruháknak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés