Nem kell megijedni, a ballonkabátok nem szorulnak háttérbe az őszi divatban, de tény, hogy a lezser rövid dzsekik egyre nagyobb figyelmet kapnak, hiszen sokoldalúan variálhatók az átmeneti időben.

hirdetés

A crop szabású, avagy rövid fazonú dzsekik a szezon magas derekú nadrágjaihoz és szoknyáihoz igazodnak, méghozzá egy kis vintage hangulattal fűszerezve.

Az is szembetűnő, hogy a széles választék igyekszik alkalmazkodni az egyre kiszámíthatatlanabb őszi időjáráshoz, ezáltal nem csak a stílusok, fazonok sokszínűsége figyelhető meg a palettán, a kabátkák anyagában, vastagságában is jelentős eltérésre számíthatunk.

A rövid kialakítású, zakófazonú darabok enyhébb időhöz szabottak, ugyanakkor a vastagabb szövetből készült, valamint a bőrhatású változataik is jelen vannak a kínálatban. Ezek a darabok főként az oversize holmik trendjéhez csatlakoznak, széles vállaikkal, lezser ujjszabásaikkal lezser benyomást keltenek, mégis hangsúlyt adnak a derékvonalnak, mivel nem takarják el azt.

A rövid dzsekik trendje igazán változatos: így variáld a szezon felkapott fazonjait

Idén a hosszú kabátok és a rövid fazonú dzsekik egyaránt népszerűek, ám az utóbbiak előnyösebbek abból a szempontból, hogy jobban passzolnak a divatos A vonalú nadrágokhoz. Ha nem túl magas az ember lánya, bizony gondban lehet a kabátválasztással, hiszen a most futó széles szárú nadrágok és a bő, lábszárig érő kabátok kombinációja könnyedén összenyomhatja a test vonalát. Ez az optikai hatás kevésbé érvényesül a szintén lezser szabású, ám csak derékig érő dzsekik esetében.

A bőrhatású kabátkák táborából most élesen kitűnnek a nyolcvanas évek divatját megidéző, vállhangsúlyos, deréknál elvágott kreációk, melyek jól passzolnak a trendi hosszú szoknyákhoz, ruhákhoz, farmernadrággal összeboronálva pedig különösen vagányak. A legelőnyösebb területen, a törzs legkarcsúbb részén tagolják az alakot, így hiába széles a szabásuk, nem húzzák szét a sziluettet.

A zsebes, sportos kialakítású rövid dzsekik, illetve a galléros, túlméretezett zakóra emlékeztető kabátkák is a szezon nagy kedvencei. Az állógallérú fazonok nemcsak praktikusak a hűvösebb napokon, hanem sportos és lezseren nőies szettekbe egyaránt lazán beültethetők.

A zsebes kreációk kosztümnadrággal, ruhával és farmerral kombinálva éppúgy trendi összképet teremtenek, és a magas derekú, testre szabott szoknyákkal sem vesznek össze.

Nincs éles határvonal a stílusok között, könnyedén átlépheted, elmoshatod a határokat, hiszen ezeknek a dzsekiknek a lényege a hanyag sikk, ami játékosan formálható.

A semleges szürke, barna és bézs tónusok uralják a palettát, de a klasszikus fekete és fehér zakókabátokat éppúgy megtalálod a választékban.

Népszerűek még a khaki, a bordó és a piros darabok, melyek a letisztult stílusból sem lógnak ki idegenül.

Ha kedveled a szezon vastag, széles fazonú szoknyáit és a lezser szabású nadrágokat, a rövid dzseki jelentheti a biztosítékot számodra, hogy az őszi rétegekben sem mosódnak el a vonalaid.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés