A bermuda sokáig csak a sportos rövidnadrágok listáján szerepelt, idén azonban a nőiesebb kreációkból sem szenvedünk hiányt. Az ultramini sortokkal ellentétben, a hosszabb fazonokat sokkal könnyebb beültetni a nőies öltözékekbe, ráadásul a vagányság sem áll tőlük távol. Sokoldalúságuk abban rejlik, hogy még a merészebb stílusmixekben sem keltenek közönséges hatást, ami a fenékvillantó rövidgatyákról már nem mondható el.

hirdetés

Bár a forrónadrágok is megmaradtak a piacon, az újragondolt bermudában méltó versenytársukat köszönthetik, ez a konszolidált szabás ugyanis számos lehetőséggel kecsegtet. Sportos, extravagáns és nőies formában egyaránt viselhető, sőt, ma már az eleganciától sem idegenkedik.

Szerencsére a tervezők felismerték a nyári divat hiányosságait, így az utóbbi időben egyre több bermuda bukkant fel a kifutókon. Ezek a nadrágok ideális hosszúsággal rendelkeznek, nem túl rövidek, mégsem sül meg bennük az ember lánya a tikkasztó melegben.

A fazon legnagyobb előnye, hogy a változatos szabásvonalaknak, díszítőelemeknek köszönhetően sok stílusban megállja a helyét.

A bermuda a nyári melegben így sikkes

Ez a nadrágfazon az A-vonalú szabásnak köszönhetően szépen formálja az alakot optikailag, így pár centit lefarag a derékból és nyúltja a termetet. Változatos anyagokból készülhet, idén a vászonverziók mellett a farmer és bőrhatású térdnadrágok is megjelentek, melyek nyáron éppúgy jól kombinálhatóak, persze, nem a legnagyobb kánikulában.

A hosszabb kialakítású bermudák az irodában is viselhetőek, csinos inggel és mutatós szandállal kombinálva. Nyilván nem a kilencvenes évekből ismert, pálmafás fazonokra gondolunk, amikről ideje megfeledkezni a bermudanadrág hallatán.

 

A fehér nadrág és a romantikus, mintás ing kombinációja rendkívül egyszerű, mégis mutatós. A szabásvonalakon ebben az esetben is sok múlik. Ha feltűnőbb blúzzal variálnád, akkor válassz egyszerűbb vonalvezetésű nadrágot, így semmi sem vonja el a figyelmet a nőies motívumokról.

 

Monokróm összeállításokban is jól mutat a nőies bermuda. Idén nyáron sikkesnek számítanak a rövidnadrággal kombinált kosztümök, melyek ötletét a nyolcvanas évekből emelte át a divat. A széles szárú nadrág bővebb, színben passzoló blézerrel egészül ki, épp, mint ahogyan Julia Roberts viselte a Micsoda nő! című filmben. A melegben a zakót laza ingre cserélheted, zárt cipő helyett pedig nőies szandállal kombináld a szerelést.

 

A farmerbermudát sem érdemes nélkülözni, hiszen ez a kreáció valóban mindenhez passzol. Az oversize, színes ingekkel, nőies blúzokkal vagy trükkös topokkal egyaránt összeboronálhatod.

 

A kicsit rövidebb, rojtosabb darabok továbbra is porondon vannak, ezek a sportos összeállításokban mutatnak remekül, vagy bekerülhetnek a formabontó stílusmixekbe. Az igazán merészek kombinálhatják valamelyik vibráló neonszínnel.

 

A bermudát a nyár végével sem kell majd nélkülöznünk, a melegebb őszi napokon a műbőrből készült kreációk kapják a legnagyobb figyelmet. Később pedig harisnyával, csizmával teheted majd teljessé a szerelésed.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty  Images. 

Képek a cikkben: Streetstyleshooters, Christian Vierig, Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés