A széles csípő könnyedén elfedhető és karcsúbbnak mutatható, csupán a megfelelő nyári ruha szükséges hozzá. Számos nőt rendelkezik szélesebb csípőrésszel, amivel tulajdonképpen semmi probléma nincs, mégis rengetegen elégedetlenek az alakjukkal. A jó hír, hogy az öltözködéssel rengeteget lehet csalni, szimpla fazontrükköknek köszönhetően arányosabbnak hat az alak.

hirdetés

A téli szezonban a vastag, kötött pulóverek sokat eltakarnak az alakból, ám nyáron már nehezebb dolga van azoknak, akik elégedetlenek a testükkel. A széles csípő rengeteg nő számára okoz szorongást, miközben a legtöbb esetben szimplán a genetikának köszönhető, hogy a test alsó részes szélesebb. Azt is fontos megemlíteni, hogy nincs tökéletes nő, ahogy nincs tökéletesen formált alkat sem. Mindenki szemében más számít csinosnak, s miközben egyesek nem látják nőiesnek saját formáikat a keskeny derekuk és csípőjük miatt, másokat éppen a gömbölyded, extra nőies csípő zavar.

A széles csípő tehát kifejezetten csinos és nőies, ám amikor eltolódnak az arányok és a terület szélesebbnek hat a vállak vonalánál, sokakat zavarni kezd az összkép. Ezt az aprócska részletet könnyedén lehet formálni az öltözködés segítségével. Vannak olyan nyári ruhák, amelyek fazonjukból adódóan kifejezetten arányossá varázsolják az alakot, mégsem takarnak túlzottan sokat, és a hatalmas kánikulában is roppant komfortos viseletnek számítanak.

A széles csípő előnyössé formálható a tökéletes nyári ruha segítségével

A társadalom szemlélete folyamatosan változik azzal kapcsolatban, hogy éppen mi számít nőiesnek. Noha az alkatra vonatkozó trendek rendszerint mást részesítenek előnyben, nem mások véleményére kell alapozni azt, hogy valaki milyennek látja magát a tükörben.

Az 1950-es években a gömbölyded formák számítottak népszerűnek. Marilyn Monroe-t nőies alkatával még mind a mai napig az egyik legcsinosabb nőként tartják számon. Később, a kilencvenes években a nádszálkarcsú, vékony nők hódították meg a kifutókat. Manapság ismét teret nyert magának a természetes, teltebb forma, így az állandó váltakozás egyértelműen kirajzolódik az idő múlásával. Egy azonban biztos, bármelyik korszakról is legyen szó, mindig akadnak olyan nők, akik nem látják csinosnak és vonzónak saját alkatukat.

Az alakformáló öltözködés zseniális megoldás, ha valakinek apró részletek nem tetszenek a testén. A széles csípő rendkívül nőies és szexi kisugárzást kölcsönöz, mégis sokakat zavar. Az elégedetlenséget könnyedén lehet orvosolni szimpla fazontrükkökkel, melyeknek köszönhetően arányosabbnak hat a sziluett.

A húzott derékvonal egyértelműen sokat segít, ha a széles csípő okoz problémát. Ráncossá teszi a ruha anyagát, amitől a szoknyarész lágyan fodrozódik. Az A vonalú fazonok még tovább fokozzák az alakformáló hatást, remekül elfedik a széles csípőt és nőies homokóraalakot eredményeznek.

A dekoltázzsal szintén zseniálisan lehet trükközni. A V kivágású felsőrészek már önmagukban nyújtják a felsőtestet, valamint elterelik a fókuszt a csípő vonaláról. Nem is kell túlzásba esni a mélységgel ahhoz, hogy a keskeny derékra helyezzék a hangsúlyt, ezzel ellensúlyozzák a szélesebb csípő és a vállak aránya közötti elcsúszást

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Anthropologie.com.

  • Megosztás:
hirdetés