A nyári szezon okozhat némi fennakadást az irodai öltözködést illetően, hiszen egy lenge, rövid és sokat mutató viselet számos helyen ütközik az etikettben foglaltakkal. Bár a legtöbb munkahelyen nincs előírva, hogy ki mit viselhet vagy meddig érhet a szoknya, a kulurált, odaillő ruházat mindenképp célszerű. Kánikulában is érdemes megmaradni az arany középúton, ami azt jelenti, hogy megsülni sem kell, de a túlzottan átlátszó, mélyen kivágott, túl sok testfelületet mutató darabokat nem árt elkerülni. Olykor könnyű átlibbenni a vékony határvonalon, ám ezekkel a légies, csinos holmikkal ízléses keretek között tartható a nyári irodai viselet.

hirdetés

Így lehet igazán nőies, mégis légiesen szellős a nyári irodai viselet

Bár a legtöbb helyen vannak szabályok az irodai viseletre vonatkozóan, nem feltétlenül kell lemondani a nőies és komfortos megjelenésről. Kánikulában nehéz lehet megfelelni az öltözéket illető elvárásoknak, ám úgy is meg lehet oldani a könnyed, laza sikket, hogy az összkép cseppet sem közönséges vagy kihívó. Erre akkor sem árt figyelni, ha nincsenek előírások az öltözködéssel kapcsolatban.

Nem kell túlgondolni a nyári holmikat, az egyszerű, mégis csinos darabokat kell előnyben részesíteni. A galériában látható szettek szimpla alapdarabokból állnak, amelyek a legtöbb butikban, fast fashion üzletben, sőt, turkálóban is megtalálhatók. Vonzó, nőies külsőt varázsolnak, miközben nem lépik át azt a bizonyos láthatatlan határvonalat. Nem feltétlenül kell unalmas és szigorúan konzervatív ruhákban dolgoznod, az ízléses összhatás divatos cuccokkal éppúgy elérhető.

 

A maxiruhákkal például aligha lehet mellélőni, ráadásul ez a fazon elképesztően divatosnak számít idén. Az irodai viselet írott, vagy épp íratlan szabályaihoz remekül alkalmazkodik egy hosszú ruha. Nem mutat túlzottan sokat az alakból, miközben könnyed és légies, így a legnagyobb kánikulában is komfortos viseletnek bizonyul.

A nadrágokat illetően érdemes a lazább, mégis eleganciát tükröző verziókra szavazni. Ezek még a melegebb napokon is bevethetők, miközben biztosan nem verik ki a biztosítékot. A szoknyákról sem kell lemondani, csupán a választott darab hosszára kell figyelni. Ha felsliccelt fazon mellett döntesz, azt is próbáld ki indulás előtt, hogy ülve nem mutat-e túlzottan sokat a lábakból az adott darab.

A felsők a legtöbb munkahelyen lehetnek ujjatlanok, inkább a dekoltázs mélysége az, ami sokaknál vékony jégen táncol. A jó hír, hogy a túlzó kivágás nem sokat segít, ha meleged van, így semmiképp nem érdemes túltolni a szexi fazont.

A rövidebb stílusú blúzok és topok hatalmas népszerűségnek örvendenek az elmúlt években, ezeket éppúgy bátran választhatod, ha magas derekú alsórésszel kombinálod őket. Felesleges egész nap tűsarkúban sanyargatnod a lábaidat kánikulában, hiszen lapos talpú topánnal kiegészítve, úgyszintén sikkes lehet az irodai szetted.

Kiemelt kép: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés