Alacsony termet esetén a maxiruhák nem mindig előnyösek, különösen a 160 centiméter alatti testmagasságú nők érezhetik úgy, hogy eltűnik az alakjuk a hosszú anyagrengeteg alatt. Olykor a szabás nem passzol, mert optikailag még inkább összenyomja a testvonalat, máskor pedig a méretezéssel akad gond, megesik ugyanis, hogy a legkisebb ruha is a földet sepri. Ám ez csupán az általános tapasztalat, szerencsére bőven akad kivétel, amikor pont megfelelő az adott fazon. A videós segítség alapján könnyen kiderítheted, milyen megoldások passzolnak hozzád!

hirdetés

A ruhaválasztás során sok szempontot figyelembe kell venni, hiszen nemcsak a testmagasság, hanem az alsó- és felsőtest arányai is számítanak. Az alacsony termetűek számára általában a rövid lábak okoznak gondot a ruhahossz megválasztásakor, bár ha a teljes test arányait nézzük, gyakran nem a hosszú felsőtest miatt tűnnek kurtábbnak a virgácsok, olykor a szélesebb csípővonal vagy a combok vastagsága csal el néhány centit a szemmérték alapján. Ennek ellenére nem kell lemondani a maxiruhák kényelméről, egyes szabások kifejezetten jól működnek 160 centiméter alatti termet esetén is.

 

Az alacsonyabb nőknek a végtagjaik is rövidebbek az átlagnál, de ha nincs kirívó súlyfelesleg, és a vállszélesség nagyjából megegyezik a csípővonal méretével, könnyebb trükközni az alaknyújtó szabásokkal. A maxiruhák között rengeteg olyan divatos fazon akad, melynél a derékkarcsúsító szabásvonal a szokottnál magasabbra kerül, ami abban segít, hogy optikailag hosszabbnak tűnjenek a lábak.

A mell alatti varrás, különösen, ha anyagráncolással találkozik, szintén feljebb húzza az alsótest vonalát, viszont nem szerencsés, amennyiben a törzs zömökebb, ugyanis még inkább összenyomja azt. A kis pocakot viszont szépen leplezi ez a fazon, azonban arra ügyelni kell, hogy ne legyen túl terebélyes, máskülönben széthúzza, szélesíti a sziluettet.

Nőies, csinos maxiruhák alacsony termetre: ezeket az alaknyújtó fazonokat keresd

A videót készítő blogger testhossza 157 centi, és a saját alkatán mutatja be, melyek azok a maxiruhák, amiket az alacsony termetű nők is bátran viselhetnek, mert nem lógnak le a földig, nem túl mély a dekoltázsuk, kényelmesek, ugyanakkor roppant csinosak. Ezek a ruhafazonok általában a petite kollekciókban is megtalálhatók, melyeknél a testmagasságon túl az alacsonyabb termetű nők méretarányait úgyszintén figyelembe veszik.

 

A vlogger azt javasolja, ha valaki gyakran visel lapos talpú szandált, mint ő, akkor az ideális ruhahossz számára a lábszárközéptől egy picivel lejjebb, a bokától pedig valamivel feljebb helyezkedik el. A lényeg, hogy ne takarja el a bokát, viszont az anyagvég ne a lábszár legszélesebb részét hangsúlyozza, inkább az alá essen. Ha a derékcsúcsnál karcsúsított a hosszú ruha, vagyis picivel feljebb húzza a szemet a derékvonalnál, máris megvalósul az alaknyújtó hatás.

Az átlapolt szabás nemcsak nyújtja, hanem egyúttal karcsúsítja a sziluettet, ráadásul így a ruha alját díszítő fodor átlósan szeli át a lábakat, ezáltal nem szélesíti az alsótestet.

A függőleges testvonalat vízszintesen felszabdaló szabások, fodrok és mintázatok nem túl szerencsések az alacsony termetű nők számára. Bár ebben a válogatásban szerepel olyan ruha, melynek karcsúsító hatása felülírja a kreáció szoknyarészén elhelyezett vízszintes szabásvonalak alakösszenyomó hatását. Mindez annak is köszönhető, hogy a pasztelles, apró minták nem nagyítják a sziluettet, továbbá cseppet sem kontrasztosak az alapszínnel, ezáltal szinte összefolynak a szabásvonalakkal.

Alakhosszító tulajdonságokkal bírnak az oldalhasítékok a ruhán, a V alakú nyakkivágások, a függőleges és átlós mintázatok, illetve az átlapolt szabások.

A maxiruhák tehát alacsony nőkön is csinosan mutathatnak, csupán a megfelelő fazonkialakításokra kell rábukkanni. Mivel elég széles a kínálat, igazán nem nehéz hasonló ruhatípusokba botlani az üzletekben, melyek kényelmesek, előnyösen formálják az alakot, és roppant nőiessé teszik a megjelenést. A megfelelő kreációk lapos talpú cipővel, szandállal is bátran viselhetők, nem fogják összenyomni az alakot.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés