Lehet lapos talpú, kerek vagy hegyes orrú, alacsony, esetleg magas sarkú változat, semmi kétség afelől, hogy a hátul nyitott cipő minden szettet nőiesebbé, elegánsabbá varázsol.

hirdetés

A hátul nyitott, avagy a sling, illetve szling néven emlegetett cipő nagy múltra tekint vissza. Már az ötvenes években népszerű volt ez a fazon, de a hatvanas években külön divatirányzat épült rá, amely magába foglalta a sikkes, nőies megjelenés elengedhetetlen elemeit.

A szling körömcipők most ismét fénykorukat élik, és nemcsak az elegancia eszköztárában, hanem az utcai öltözékekben éppúgy nagy szerepet kapnak. A Chanel kéttónusú, fekete orrú bézs megoldását talán mindenki ismeri, évek óta töretlen figyelemnek örvend a divatban. A francia divatház jellegzetes stílusjegyeit magán viselő fazon hihetetlenül felerősítette a szling topánok trendjét, ami mostanra hatalmasra duzzadt.

A Miu Miu élénk színű darabja évek óta nagy sikernek örvend. Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Számos luxusmárka megalkotta a saját verzióit, így a kiskereskedelmi divatcégek is sorra felfrissítették a múltból átvett dizájnt, jelenleg pedig olyan széles a paletta, hogy a hátul nyitott cipő szinte megkerülhetetlen a mindennapi divatban.

Elképesztően nőies a hátul nyitott cipő: ezek a szling fazonok uralják a szezont

A szling topánok előnye, hogy sokféle stílusban lehet variálni őket. Rengeteg változatban kaphatók, így akkor is a kedvenced lehet, ha nem vagy odáig a magas sarkú lábbelikért, vagy épp a hegyes orrú fazonokat szereted.

Bár a hátul nyitott cipő alapvetően nőies, elegáns darab, a farmernadrágos szettekben sem hat idegenül, nagyon szépen tud alkalmazkodni a lezseren elegáns, a retró, a romantikus vagy letisztultan nőies megjelenéshez.

A csillogó díszítésektől mentes, klasszikus verziók sokoldalúan viselhetők, nem véletlen, hogy a francia nők odáig vannak értük. Csakúgy, mint a breton top, a szling lábbeli teljesen beépült a francia öltözködési stílusba. A párizsi sikkről sokaknak a Chanel kéttónusú topánja ugrik be elsőre, fehér inggel, szimpla farmerral vagy blézeres kiskosztümmel kombinálva.

Persze, nem kell Chanel darabnak lennie ahhoz, hogy minden összeállítást elegánsabbá és nőiesebbé varázsoljon a hátul nyitott cipő.

Lezserebb rövidnadrágos, illetve nőies szoknyás vagy ruhás öltözékekben egyaránt helytáll a szling fazon, ami lehet szögletes, lekerekített vagy hegyes orrú, sőt, a balerinacipellők bájos dizájnjában is megjelenhet.

Ugyanígy rendelkezhet apró vagy magas sarokkal, a kényelmesebb, utcai viseletnek szánt darabok például teljesen lapos talpúak, vagy van egy kis kockasarkuk.

A törpesarkú kialakítás sem ismeretlen, így rengeteg típus közül válogathatsz. A vintage hangulat és a romantikus nyári stílus éppúgy megalapozható az efféle lábbelikkel.

Nyaraláshoz úgyszintén tökéletes választás lehet egy hátul nyitott megoldás, amely a bepakolt ruhák zöméhez jól passzol, ugyanakkor városi sétához és elegáns vacsorához éppúgy megfelelő darab.

Bár az elmúlt években a Prada és a Miu Miu is csodaszép változatokat vonultatott fel, idén még szélesebb a kínálat, ami minden vásárlóréteget megszólít. A szling topánok nem luxuscikkek, bármilyen divatüzletben elérhetők, méghozzá sokféle stílusban.

Kiemelt kép és cikkfotó: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés