A blézerek szinte már megkerülhetetlenek ősszel, hiszen a divat univerzális elemei, melyek minden irányzattal megtalálják a közös hangot. Idén a lezser és a nőies, franciás stílusú darabok kerülnek előtérbe.

hirdetés

A blézerek már jó ideje kitörtek a feszes elegancia és a modoros üzletasszonystílus skatulyájából, lazán beépültek az utcai divatba, sőt, alapdarabbá avanzsáltak, és nem csak ősszel nélkülözhetetlenek, hanem minden évszakban megtalálják helyüket a divatban.

Bár az új fazonkínálat nem különül el élesen a korábbi trendektől, a vezérfonal kicsit más lesz, mint tavaly. Maradnak ugyan a francia stílusú, rövid szabású zakók és a tweedblézerek, de a nyolcvanas évek stílusjegyei éppúgy felerősödnek. A széles, szögletes vállú darabok karcsúsított és lezser változatban egyaránt megjelennek a palettán, a válltömések ismét hangsúlyt kapnak a mindennapi öltözékben.

A határozott, céltudatos dolgozó nő, aki a nyolcvanas években rendre megihlette Karl Lagerfeldet, most ismét inspirálóan hat a divat világára. Számos tervező elevenítette fel idén a vállban szélesített, derékban szűkített sziluettet, ami a blézerek esetében is megfigyelhető ősszel.

Nőies vagy vagány stílusban viselnéd? – A blézerek így a legmenőbbek ősszel

A kétrészes szettek ideje még nem járt le, bátran válogathatsz a szoknyával vagy nadrággal kombinált kosztümök közül. Ezek az összeillő darabok a merész mintákat is elbírják, mivel minden részletük összecseng, nem hatnak túlzóan, ugyanakkor külön-külön is viselheted a szett elemeit, visszafogott, egyszínű darabokkal kombinálva.

 

A klasszikus kockás minták visszatérnek ősszel, így megugranak a tartan gyapjúszövetek és a tweedanyagok a blézerek körében. A szolid, nőies szabású darabok a brit és a francia stílushoz egyaránt jól passzolnak, ezért nem csak farmerral és letisztult sportcipővel, hanem magas sarkú sling topánnal, szivarnadrággal és klasszikus inggel is érdemes kipróbálni őket.

Kora ősszel a blézerek abszolút átveszik a vékony dzsekik helyét, a bőrhatású zakók, a túlméretezett, hosszított fazonok, és a karcsúsított változatok sem hiányoznak a kínálatból. Stílusukat tekintve majdnem mind univerzális darab, lezser farmeres szettekben, romantikus vagy elegáns szoknyás összeállításokban, maszkulin hangulatú retró öltözékekben, és bohém ruhákhoz társítva egyaránt elsütheted őket.

A hatvanas évek hangulata szintén átjárja az őszi divatot, ezért a hosszú szárú csizmákat se hagyd ki a képletből. Miniruha és lezser blézer mellett csodásan mutatnak!

Képeken mutatjuk a szezon legmenőbb fazonjait, amiket sokféle stílusban variálhatsz!

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés