A kora tavaszi időjárás még nagyon szeszélyes, ahogy ez bebizonyosodott a napokban. A divatos szettek összeállításakor több szempontot kell figyelembe venni, hiszen akár néhány órán belül válthatja egymást a hideg és a meleg, illetve a napos-borús idő.

hirdetés

Jól tudjuk, milyen érzés, amikor alig várod, hogy elsüthesd egy-egy divatos szett részeként a legújabb tavaszi szerzeményeket, de akkor jön egy hidegfront, és megint visszakerülhet a télikabát.

Divatos szettek a változékony tavaszi időben: így ügyeskedj a rétegekkel

Valóban nem szerencsés még elpakolni a meleg téli darabokat, viszont ebben a felemás időben arra is lehetőséged adódik, hogy a friss tavaszi holmikkal kombináld őket.

Ballonkabát helyett hosszú szövetkabát

A szövetkabátok többsége tavasszal is jól kihasználható, az egyenes fazonok ráadásul nőies, valamint lezser, farmeres szerelésekkel egyaránt összeboronálhatók. A reggel hideg, délben napos, este borús napokon a divatos szettek tökéletes kiegészítői lehetnek, hiszen megóvnak a széltől, ugyanakkor lazán kigombolva még sikkesebben mutatnak.

A szürke és a fekete változatok mindenhez passzolnak, de a fehér, konyakbarna, bézs és teveszőrszínű darabok éppúgy népszerűek a divatban.

Lágy esésű kosztümnadrágokkal, egyenes szabású, illetve retró mamafarmerekkel csodás összhangot teremtenek a szándékosan túlméretezett szövetkabátok, míg a derékban megkötős trencskó fazonokat A vonalú nadrágokkal úgyszintén elsütheted.

A réteges öltözködés tavaszi aduásza a blézer

Ha nem elég meleg a kabátod, pláne a kora reggeli váratlan fagyokhoz, mi sem egyszerűbb, mint alávenni egy blézert. Ehhez persze bővebb szabású szövetkabátra van szükség, melynek a karöltőjénél is akad egy kis anyagfelesleg. A szűk garbón, farmeringen, blúzon viselt blézer csinosan mutat egy övvel megbolondítva, nem mellesleg szélállóvá teszi a vékony kabátkát.

Lehet műbőr, tweed, buklé vagy szövet, a lényeg, hogy stílusában illeszkedjen a sportosan elegáns, retró hangulatú vagy ultranőies öltözékhez.

Tavaszi nadrág kötött pulóverrel

A divatos szettek vezérdarabjaként gyakran felbukkan a kosztümnadrág, aminek tavasszal jön csak el igazán a szezonja. Bár a lengébb verziók nem funkcionálnak jól brutál hidegben, a lezser eleganciához jól passzoló szövetnadrágokat lazán beültetheted a tavaszi szerelésekbe.

Hideg, borús napokon akár kötött pulóvert is társíthatsz az egyenes vagy A vonalú nadrág mellé, ugyanis tökéletes összhangot alkotnak együtt.

A puha, laza pulcsit mindenképp tűrd be a gatyába, így a derekad sem fog fázni, és roppant stílusos, nőies lesz az összkép. Ha túl vastag a felső, és buggyokat képez a nadrág alatt, egyszerű praktikákkal megoldhatod a problémát.

A szezon kedvenc kötött holmija a csíkos pulcsi, amivel szofisztikált, mégis trendi öltözékeket állíthatsz össze.

A kockás mintázatokról se feledkezz meg, abszolút ott a helyük a tavaszi ruhatárban!

A bőrhatású nadrágok sokoldalúan variálhatók

A fekete, bézs, barna és élénk színű változatokban egyaránt kapható bőrhatású nadrágok könnyedén lavíroznak a stílusok között. Szélállóak, nem tapadnak rád a szélesebb szárú fazonok, hiszen nem tud kénye-kedve szerint játszani velük a szél. Ideálisak borús, szeszélyes napokon, amikor hideget-meleget egyszerre küld az időjárás.

Nőies összeállításokban, magas sarkú topánokkal éppúgy csodásan mutat a műbőr nadrág, mint edzőcipő és laza pulóver mellett.

Kombinálhatod blézerrel, pufidzsekivel, szövet- vagy ballonkabáttal, ezáltal remekül kihasználható darabnak minősül. A változékony tavaszi időben különösen nagy hasznát veheted.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés