A tweedanyagú blézerek magabiztosan vezetik a népszerűségi listát, nem is véletlenül. A vastagabb darabok kifejezetten praktikus viseletnek számítanak a szezonban, hiszen kellően melegek és remekül rétegezhetők. A komfortosság és a kihasználhatóság mellett pedig fontos megemlíteni, hogy egy fikarcnyit sem vesznek el a nőies kisugárzásból, sőt, maximumra emelik a vonzerőt. A csinos, divatos verziók gyakorlatilag bármilyen szettben megállják a helyüket.

hirdetés

Miközben a legtöbb nő igyekszik felvenni a ritmust a divat változásával, egyre többen helyezik előtérbe a praktikus szempontokat is. Míg korábban kevésbé volt megszokott egy kapszulagardrób összeállítása, mára sokan igyekeznek úgy felépíteni a ruhatárat, hogy a lehető legtöbb darab passzoljon egymáshoz. Az őszi-téli időszakban ez hatalmas kihívást jelent, hiszen a sikkes szettek összeállításánál képbe jön a holmik rétegezése, ami kissé megbonyolítja a folyamatot.

A tweedanyagú blézer különleges megjelenést biztosít

Az egyik leghasznosabb darab a tweedanyagú blézer, amely az elmúlt időszakban abszolút meghódította az utcai divatot. Vastag anyagának köszönhetően kifejezetten meleg, a túlméretezett verziók alá pedig még egy kötött pulóver is simán elfér. Annak ellenére, hogy roppant praktikus viselet, a nőiességet sem hagyja elveszni, sőt, szó szerint maximalizálja a vonzerőt.

Alapvetően elegáns, kifinomult ruhadarab, ám a lezserebb, könnyedebb összeállításokban éppúgy megállja a helyét. A tweed a Chanel egyik kedvence, a gyapjúszálas holmik rendszerint meghódítják a márka kifutóját. A szövése már önmagában izgalmassá teszi a ruhákat, amelyeket különböző színekkel és mintákkal még inkább meg lehet bolondítani.

 

Egy csinos tweedanyagú blézer gyakorlatilag bármilyen formában viselhető, kétrészes szettekben, de önmagában úgyszintén jól mutat. Az unalmas összeállításokat egy pillanat alatt feldobja, éppen ezért sokszor elegendő egyetlen különleges darabot beszerezni ahhoz, hogy a ruhatár izgalmasabbá váljon.

Remekül mutat egy bőrhatású szoknya mellett, de például az egyszerű fekete nadrágot éppúgy sikkessé varázsolja. Kötött pulcsival kombinálva egyértelműen a lezser eleganciát képviseli, miközben egy ing vagy csinos blúz felett kifinomult, nőies összképet teremt. A hétköznapokon nem lehet vele mellényúlni, de fontosabb események alkalmával ugyancsak bevethető.

A tweedanyagú darabokhoz hasonló a buklé, az üzletek kínálatában ezzel a szövéssel is találkozhatsz. A két anyag leginkább megjelenésében különbözik egymástól. Egy bukléblézer határozottabb, csomós, egyenetlen felületet mutat, ám ugyanolyan praktikus és kényelmesen meleg viselet az őszi-téli szezonban. Mindkét verzió időtálló és strapabíró, abszolút megéri beszerezni egy csinos darabot, hiszen évekig remek szolgálatot tesz majd.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotó: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés