A tökéletes blézer minden nő számára mást jelent, és szerencsére sokoldalúan, változatosan viselhető. Idén roppant széles a kínálat, a hosszú és a rövid, a karcsúsított és a bő fazonok egyaránt felsorakoznak a divatos darabok között.

hirdetés

A blézer ma már nélkülözhetetlen alaptartozéka a női ruhatárnak, az egyik legsokoldalúbban variálható darab, melynek viselése kortól, stílustól, sőt, évszaktól is független. Tavasszal ugyan még előkerülnek a vastagabb bőrből, tweedből és bukléból szabott fazonok, a nyár közeledtével azonban átveszik az uralmat a lengébb kreációk.

Nehéz olyan irányzatot mondani, amibe ne passzolna bele a női zakó, ez, mondjuk, főként a stílusmixek népszerűségének köszönhető. Egyáltalán nem meghökkentő, ha a maszkulin és feminin vagy az elegáns és sportos divatjegyek keverednek egymással az öltözéken belül, sőt, a romantikus, bohém elemek összeférhetnek a vagány részletekkel, illetve maga a blézer stílustörésre is alkalmazható.

Ilyenkor egyetlen szálon mozog az összeállítás, például az elegancia fonalán, amit egy jól elhelyezett részlet más irányba lendít. A harmónia így is megmaradhat, csupán egy pimasz kis csavar teszi izgalmassá.

Ilyen változatosan viselheted a blézert: a szezon legdivatosabb fazonjai kincset érnek

A kapszulagardrób aranyat érő tagja a blézer, amely rengeteg variációban, változatosan elsüthető. A ruhával, szoknyával, nadrággal megkomponált szettek egyaránt elbírják, gyakorlatilag bármilyen alapdarabbal, inggel, blúzzal, pulóverrel, garbóval könnyedén összeboronálható, és a lábbelik terén is szabad kezet ad, hiszen a lapos talpú félcipőkkel éppolyan jó barátságot ápol, mint az edzőcipőkkel, a romantikus balerinákkal, illetve a magas sarkú topánokkal.

 

Azok a semleges, klasszikus blézerek, melyek nem viselik magukon az aktuális divat trendjegyeit, bátran ugrálhatnak a különféle stílusok között. Ám a mostani sikk kedvencei, a crop zakók, valamint az oversize fazonok is sokoldalúan kihasználhatók, a képgalériánkban néhány remek inspirációt láthatsz!

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images. 

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés