A jóslatok beigazolódni látszanak, a szaténszoknya trendje idén is csúcsra fut tavasszal, a pulóver pedig nélkülözhetetlen elem a kikelet időszakában, így egyszerű a képlet: a kettő ötvözésével roppant csinos szetteket állíthatsz össze. Mutatjuk a legsikkesebb verziókat!

hirdetés

A fényes anyagok kiemelt figyelmet élveznek a szezonban, így nem kellett sokat várni arra, hogy a kilencvenes évek egyik kedvenc darabja, a lágy esésű szaténszoknya ismét megjelenjen a divat színterén, szövetségesként pedig a puha kötött pulóver szegődjön mellé.

A tavaszi trendek két aduásza remekül kombinálható egymással, hiszen az eltérő textúrák keverése most kifejezetten divatos. Bár a változékony időjárás még nem mindig kedvez a lenge szoknya viselésének, a magas szárú csizma remek opció arra, hogy beépüljön a divat kedvence az átmeneti ruhatárba.

Ennek a darabnak a sokoldalúsága elsősorban abban rejlik, hogy egészen kora őszig tervezni lehet vele, hiszen a nyári fazonokkal éppúgy remekül ötvözhető, mint a pulóverekkel, blézerekkel, kardigánokkal és ballonkabátokkal. Ugyanakkor az eltérő stílusok közötti átmenet sem okoz neki problémát, hordható sportosan elegáns, nőies, esetleg vagány, retró összeállításokban.

Szaténszoknya és pulóver sikkesen: így viseld a tavaszi szezon ütős párosát

Mivel az eltérő anyagokat valahogy közös nevezőre kell hozni, a színharmónia roppant fontos a szaténszoknya és a pulóver kombinálásakor. Az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen fazonok találkoznak egymással a szetten belül. Bár a pulcsi lehet bő és lezser, nem árt minden esetben hangsúlyt fektetni a derékvonalra, hiszen a lenge szoknya lágy esése és a nehézkes kötött anyag találkozása könnyen széthúzhatja a sziluettet.

Különösen fontos a harisnya megválasztása, ugyanis egy vastag, sűrű szövésű darab sehogy sem passzol egy ilyen szetthez, látványosan lerontja a megjelenést. Világos, krémszínű szoknya esetén a fekete harisnyanadrág felejtős, egyszerűen kilóg a képből és tönkrevágja a légies színharmóniát. Válassz inkább testszínű kreációt, amely szinte észrevehetetlen a lábakon.

 

Mindez akkor is irányelv marad, amennyiben sportcipővel, lezser stílusban kombinálod a szaténszoknya és a pulóver párosát. A fehér edzőcipőhöz passzított sötét harisnya például nagyon sántítani fog, csakúgy, mint a vastag harisnyanadrág.

Ha felemás az idő, inkább hosszú szárú csizmával tedd kellemesebbé a viseletet, a vastag harisnya helyett. A szaténszoknya korlátozottan ugyan, de viszonylag könnyedén lavíroz a stílusok között: bakanccsal, lezser oversize pulóverrel, szűk garbóval vagy finomkötésű felsővel, bőrzakóval és nőies magas sarkú cipővel egyaránt összeboronálhatod.

Viselheted monokróm szettben, de az élénk árnyalatok éppúgy jól passzolnak hozzá, viszont érdemes két-három tónusra korlátozni a színegyveleget. A vezérszín egységessé, harmonikussá teszi az öltözéket, ez jelenjen meg nagy felületen, az alárendelt, kisebb területeken elhintett árnyalatok pedig visszaköszönhetnek a kiegészítőkben. Így biztos, hogy nem válik kaotikussá az összkép.

A képgalériánkban még több szuper példát láthatsz arra, hogyan viselheted igazán sikkesen a szaténszoknya és a pulóver kombinációját.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés