A hosszú szövetkabát elképesztően elegánssá teszi a megjelenést, és még alakformáló hatása is van, ha trükkösen viseled. Ezekben a variációkban remekül mutat!

hirdetés

A téli időszakban a kabát meghatározó részévé válik a hétköznapi összeállításoknak. Sokan csupán két-három fazont variálnak a szezonban, ám ezek stílusukban és általában hosszukban is abszolút eltérnek egymástól. A hosszú szövetkabát szinte mindenkinél az elegáns opciót testesíti meg, egyesek azonban nemigen merik bevetni az egyébként rendkívül sikkes darabot. Csupán néhány divatpraktikára van szükség ahhoz, hogy ne nyomja össze az alakot.

A hosszú szövetkabát így lesz igazán csinos és stílusos

A hosszú szövetkabátban sokkal több lehetőség rejlik, mint azt elsőre gondolnád. A letisztult, könnyed vonalvezetésű fazonok elképesztően könnyedén kombinálhatók, így gyakorlatilag bármilyen szett részeként megállják a helyüket. Legyen szó laza vagy nőies kombinációkról, egy szövetkabát remekül mutat majd a sikkes holmik mellett. A kabát hosszától sem kell megijedni, a megfelelő variációkban kifejezetten csinossá válik, nem formálja tömzsivé az alakot.

A galériában összegyűjtöttünk néhány trendi összeállítást, amelyeket a hosszú szövetkabát tesz igazán különlegessé. Ezek a szettek a rohanós hétköznapokon, fontosabb eseményeken és a lezserebb, hétvégi kikapcsolódás alkalmával is remek inspirációként szolgálnak.

 

Monokróm szettekben például szuperül mutat, de az is elegendő, ha a nadrág színe passzol a kabát árnyalatához. Amennyiben az erős kontraszt nem töri meg az alakot, a kabát kifejezetten alaknyújtó hatással bír. A legjobb, ha karcsúsított fazont választasz, de egy öv segítségével az egyenesen szabott verziókat is beszűkítheted a deréktájékon. Így nem lesz zsákszerű az összhatás, a kabát sokkal inkább kiemeli majd a nőies vonalakat.

A csizma hosszával szintén mesterien lehet trükközni. A legjobb, ha a csizma szára túllóg a kabát alján, így a nadrág nem töri meg az összképet. A hosszú szárú csizmák nagyon divatosnak számítanak idén, ráadásul sokféle stílusvariációban elsüthetők. Egy másik remek megoldás, ha magas sarkú lábbelivel kombinálod a hosszú szövetkabátot, ugyanis ez esetben a lábak optikailag hosszabbnak tűnnek, így az alakromboló hatás maximálisan elkerülhető.

A különböző stílusok összeboronálásával csak még izgalmasabbá válik a hétköznapi megjelenés. A szövetkabát inkább eleganciát és nőiességet képvisel, ám kifejezetten passzol a lazább, melegítős összeállításokhoz is. Bátran kombináld lezser ruhadarabokkal, az eredmény garantáltan különleges és egyedi hatást kelt majd.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés