A ballonkabát kétségtelenül a tavaszi szezon egyik legjobban kihasználható alapdarabja. A sportos dzsekikkel ellentétben mindennel kombinálható. Remek kiegészítése lehet a szoknyás szereléseknek, de szimpla farmerrel is szuperül összeboronálhatók. Nem véletlen, hogy a francia nők is odáig vannak érte!

hirdetés

A ballonkabát a divat egyik jolly jokere. Minden évben felbukkan az átmeneti szezonokban, mivel soha nem jár le a divatszavatossága. Klasszikus darab, ezért egy minőségi trencskó még évtizedek múlva is a ruhatárad része lehet. A színek tekintetében továbbra is a naturális bézs vagy barna a legnépszerűbb, de az elegánsabb fekete, és az aktuális trendekhez igazodó színesebb változatok is elterjedtek.

A francia nők általában az egyszerűségre szavaznak, ha ballonkabátról van szó. Szeretik a visszafogott tónusú, klasszikus vonalvezetésű trencskókat, melyek remekül harmonizálnak az elegáns alapdarabokból álló ruhatárukkal. A tavaszi szezonból sem hiányozhatnak az efféle kabátkák, melyek sokféle stílusban viselhetők.

Nőies és sikkes a francia nők kedvenc átmeneti kabátja: igazi kulcsdarab a ballonkabát

A ballonkabát önmagában is egy divatelem, ezért nem gond, ha összegombolva, övvel viseled. Derékhangsúlyos a szabása, ez akkor is érvényesül, ha túlméretezett, bővebb darabot választasz. Variálhatod rövid ruhákkal, szoknyákkal, a cipő pedig lehet elegáns vagy lazább. A magassarkú nem maradhat ki a tavaszi felhozatalból, ám porondon van még a derby cipő és a balerina is, melyekkel szintén érdemes egy próbát tenni.

 

Az egyenes vonalú és a derékban szűkített trencskó egyaránt remekül mutat hosszabb szoknyákkal, ruhákkal kombinálva. A midi fazonokkal szintén elsüthető, a pliszírozott szoknyát is képes megbolondítani. A romantikus darab így sokkal urbánusabb, modernebb hatást kelt.

 

A kabát nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Fekete nadrággal és vékony pulóverrel variálva időtlenné, kortalanná teszi a megjelenést. Egy ilyen összeállítás bárkin jól mutat, hiszen letisztult, visszafogott. A tavaszias időben a csizmát cseréld le egy mokaszinre.

 

A ballonkabátnak jól állnak a különleges stílusmixek. Ebben a szerelésben a kapucnis pulóver és a magassarkú ellentétét finomítja a klasszikus kabátfazon. Így sokkal visszafogottabb lesz az összkép.

 

Mivel egy sokoldalú darabról van szó, ezért nem maradhatnak ki a sorból az egészen lezser, sportos összeállítások sem. Akár egy melegítőt is kiegészíthetsz vele, nem lesz hanyag vagy össze nem passzoló az összkép.

 

Tavasszal ismét előkerülnek a lazább anyagok és a kényelmes ingek. Az efféle darabok párosítása magában hordozza a lazaságot, amit szépen ellensúlyoz a ballonkabát, ami egy csipetnyi nőiességet, eleganciát adagol a megjelenésbe.

 

Az abszolút telitalálat szerelés sem maradhat ki, ez talán az egyik legstabilabb pontja a tavaszi öltözködésnek. Számos alkalommal elsüthető, hiszen a farmert sokféle stílusban kipróbálhatod. Variálhatod blúzzal, inggel, esetleg pólóval, a lábbeliket szintén kedved szerint váltogathatod.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Daniel Zuchnik, Kirstin Sinclair, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés