A kockás minta néha előtérbe kerül, máskor háttérbe vonul, de sohasem tűnik el a divat porondjáról, az idei trendek például egészen új megvilágításba helyezik.

hirdetés

A kockás minta sokféleképpen viselhető, szinte nincs olyan stílus, amely ne bírná el, az elegáns és a sportos, lezser utcai divat éppúgy a kedvencei között dédelgeti. Idén minden formában felbukkan ez a populáris trend, a plédkockástól kezdve a sakktáblamintázatig rengeteg verzióját vonultatja fel a kínálat, ezért a már korábban beszerzett kockás cuccokat sem kell a szekrény mélyére száműzni.

Ez a print tényleg örök klasszikus, viszont a viselésével kapcsolatban mindig új irányzatok kapnak szárnyra. Három meghatározó stílust mutatunk, amely alapján remekül kombinálható.

A divat megunhatatlan kedvence a kockás minta: így lesz igazán változatos

A nőies, a retró és a lezser öltözékekben egyaránt remekül mutat a kockás minta, a benne rejlő stíluslehetőségek szinte végtelenek. Kisebb és nagyobb felületen szintén megjelenítheted, sőt, a kiegészítőkön is visszaköszönhet valamely változata. Nem baj, ha az anyag mintázata kissé eltérő, ám nem árt, ha a színek tökéletesen összepasszolnak, ami megadja az összeállítás vezérfonalát. Nem csak a mintával, az anyagokkal is kedvedre játszadozhatsz.

Nőies stílusban: a tweed és a kockás minta most elválaszthatatlan páros

A tweed- és a bukléanyag trendje tovább élteti a kockás printet, mely nagy szerepet játszik az utcai eleganciában. Vedd egy kicsit franciásra a figurát, és bátran használj üde, élénk színeket!

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Minden jöhet, ami megteremti a retró hangulatot

A retró stílusú szettek nőiesek és lezserek is lehetnek, nincs semmiféle skatulya, amibe beszorítaná őket a divat. Kedvedre válogathatsz a letisztult és a karakteres kardigánok között, sőt, a hetvenes éveket megidéző kockás nadrágokkal vagány és lezser szintre emelheted az öltözékedet.

Képek: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Andreas Rentz/Getty Images.

 

A színek összhangja különösen fontos, ha egységes, harmonikus megjelenésre vágysz. Amennyiben az anyag mintázatából emelsz ki egy-két tónust, és azokkal építed fel a szerelésedet, roppant kifinomult, sikkes összképet kaphatsz.

Lezseren nőies

Bár a pufidzsekiken is helyet kapnak idén a kockás minták, a laza stílust nem csak sportos elemekkel teremtheted meg. A farmeres szetteket nagyon fel tudják dobni a kockás anyagok, egy színes kordbársony nadrág mellett például üdítően hat a mintás blézer, ráadásul a kényelmes szabások ellenére is megőrzi nőiességét egy ilyen összeállítás.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A plédkockás szövetkabátok csodásan passzolnak a lezser megjelenéshez, ugyanakkor szoknyával, nőiesebb öltözékekkel kombinálva éppúgy jól működnek az öltözékben. A tavaszi kabátkák kínálatában is érdemes szemrevételezni a kockás verziókat, sok szép, színes darabra bukkanhatsz, amely tökéletes kiegészítése lehet egy vagány, lezseren nőies szettnek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás: