A magentánál is népszerűbb most a zöld szín, amelynek árnyalatai igencsak gyakran bukkannak fel idén a divatos tavaszi darabok között. Árakkal mutatjuk a ruhatár felfrissítésére alkalmas zöld kreációkat!

hirdetés

A tavasz első hírnöke a rügyfakadással kibontakozó zöld szín, ami az egyhangú szürkeségbe és a tavaszi darabok színskálájába egyaránt frissességet hoz. A természet újjáéledését jelzik a ropogós zöld árnyalatok, melyek az új kollekciókban is helyet kaptak.

Tavaly kifejezetten népszerűek voltak a levéltónusok és az olívaárnyalatok, amiket még a januárban érkező 2023-as uralkodó divatszín, a magenta sem tudott lesöpörni a porondról. A szezonális trendek nemcsak hogy terveznek a zölddel, szinte mindenhol megjelenítik azt, az átmeneti kabátoktól kezdve az izgalmas kiegészítőkig.

Mutatjuk, milyen divatos cuccokra bukkanhatsz zöld színben, melyekkel abszolút felpezsdítheted a tavaszi szettjeidet!

A tavaszi darabok a zöld szín tónusait éltetik: élénk és visszafogott árnyalatokból választhatsz

A zöldnek rengeteg tónusa van, így nincs olyan színtípus, bőr- vagy hajszín, amelyhez ne adódna egy megfelelő változata. Akár pasztelles, akár morózus vagy élénk, már-már neonos árnyalatokból válogatsz, bármelyiket elsütheted nőies, elegáns, romantikus, retró, illetve sportos összeállításban is.

 

A zöld szín ráadásul a színskála legtöbb árnyalatával kompatibilis, persze nem mindegy, milyen arányban és kombinációkban alkalmazod őket. A púderes, hűvös zöldekhez remekül passzolnak a rózsaszín árnyalatok, az élénk levélzöld pedig a magentával éppúgy barátságot tud kötni.

Ha letisztult összhangra vágysz, a közepesen mély zöldet friss kékkel boronáld össze, a levéltónusokhoz pedig bézs, fehér vagy vajszínű kiegészítőket társíts. Mivel sokféleképpen variálható divatszínről van szó, a zöld tavaszi darabok remekül kihasználhatók, ezért könnyedén beépíthetők a ruhatárba.

Roppant trendi, ha egyfajta színritmussal teremtesz harmóniát az öltözékedben: a zöld összecsengő árnyalatai felbukkanhatnak az edzőcipőd színvilágában, visszaköszönhetnek a ruhád mintázatában, vagy megjelenhetnek a táskád, a kendőd egy-egy apró részletében.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés