A kötött pulóver a téli szezon megkerülhetetlen, töretlen népszerűséggel bíró ruhadarabja. Az utóbbi években a finom, nőies, vékony kötöttek mellett megjelentek az oversize, azaz túlméretezett pulcsik, melyek kellően melegek, ám annál nehezebb őket nőiesen kombinálni. Szerencsére semmi sem lehetetlen, csak pár ügyes praktikára és egy kis kreativitásra van szükség a csinos összkép eléréséhez.

hirdetés

A hatalmas kötött pulóverek könnyedén széthúzhatják az alakot, mivel elrejtik a nőies vonalakat, így szélesebbnek tűnik bennük a derék, a csípő és a fenék. Sokan ezért alakkövető kreációkkal boronálják össze az efféle lezser darabokat, egy feszülős nadrág vagy szoknya valóban jó megoldás lehet. Ám ennek ellenére nem árt betűrni a felsőt, a megfelelő, csinos eredményt ígérő technika pedig egyszerűbb, mint elsőre gondolnád.

Így lesz csinos és nőies a kötött pulóver

A túlméretezett pulóvert nem könnyű betűrni, ezért nem árt pár praktikához folyamodni. Ezek a trükkök nadrágnál, szoknyánál és még egészruhánál is bevethetők, noha az utóbbi nem működik minden esetben. Az első praktikához egy vékony övre van szükség. Elsőként vedd fel a pulcsit, majd kívülről tedd rá az övet, ezután mozgasd úgy a pulóvert, hogy az anyag szépen eltakarja a kiegészítőt. Így a kötött holmi sokkal csinosabb összhatást kelt. Ez a trükk egészruha rétegezésekor szintén jól működik.

 

A feszes, vastagabb harisnya vagy aláöltözet úgyszintén hasznodra lehet, mivel az oversize pulcsi ebbe is beletűrhető. A pulóver alját kell óvatosan belerejteni, de nem árt vigyázni, ugyanis túlzottan vastag anyaggal már nem működik olyan jól az efféle ügyeskedés.

A hajgumi szintén hasznos lehet, amivel többféle módon karcsúsíthatod a sziluettet. Kerülhet hátulra vagy oldalra. Fogj fel egy részt a pulóverből, gumizd meg, majd a csomót dugd el alulra. Nem érdemes túl nagy részt összecsípni, mivel ebben az esetben nehezebb lesz elrejteni a hajgumival összefogott anyagmennységet.

Pár biztostűvel szintén csodát lehet tenni, ennél a módszernél az anyag kényességét szintén figyelembe kell venni. A lazább kötésű kreációk esetében akaratod ellenére könnyen kihúzhatod a szálakat, ezért nagyon óvatosan tűzd fel az alsó részt belülről. Könnyebb, ha két erősebb biztostűvel dolgozol, amit a belső varráshoz lehet erősíteni. Így biztosan nem fog a pulcsi napközben leesni, szétcsúszni. A finomabb szálú pulóvereknél inkább ne alkalmazd ezt a praktikát, mert megsérülhet az anyag.

Kiemelt kép: Getty Images. 

Kép a cikkben: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés