A pulóverek terén nem mindig mutatkozik meg erősen a trendek változása, de azért az idei téli szezonban is akadnak olyan népszerű darabok, melyek előnyt élveznek a divatban.

hirdetés

Bár a téli szezonban nem meglepő a pulóverek jelenléte, és szinte évről évre hasonló fazonok kerülnek terítékre a vékonyabb garbóktól kezdve a vastag kötött megoldásokig, bizonyos favoritok mindig kiemelkednek a kínálat végeláthatatlan masszájából.

Egyes darabok most a színárnyalatukkal, a mintájukkal vagy a szabásukkal tettek szert nagy népszerűségre, hiszen olyan divatirányzatokhoz kötődnek, melyek most kifejezetten felkapottak.

A feltörekvő trendek kedvencei látszólag semmi extrát nem mutatnak idén, amit már ne láttunk volna, mégis roppant stílusosan variálhatóak.

Ezek a pulóverek most a nagy befutók: kiemelt figyelmet kapnak a téli szezonban

A pulóverek terén látszólag semmi újítás nem történik, de azért picit megmoccan az állóvíz a trendek szelével. Összességében a letisztult darabokat részesíti előnyben a divat, így első blikkre úgy tűnhet, hogy csupa snassz holmival bővült a választék. Ám, ha kicsit is belegondolunk, hányféle módon kombinálhatjuk ezeket a kötött pulcsikat és felsőket, máris más színben látjuk a kollekciók kedvenceit.

Piros pulóver: igazi kincs a téli szezonban

A fekete, a fehér és a bézs, valamint a szürke is megszaladt az őszi időszakban, és ahogy araszolunk bele a télbe, egyre érezhetőbb lesz a letisztult sikk felfutásának köszönhető változás, hogy a semleges és naturális árnyalatok kiszorítják a porondról az élénkebb, vibráló tónusokat. Akadnak azért persze, de idén az a módi, hogy visszafogott neutrális színek mellett tálaljuk őket.

Kivétel a piros, ami most kedvére lázadozhat, mert abszolút szabad teret kap a divatban. A monokróm piros szett sem túlzás idén, így érthető okokból, a vörös pulóvereknek kedveznek a trendek.

A piros kötött pulóver aduász darab a szezonban, már csak azért is, mert feldobja a szürke, fekete és barna holmik özönét, amit most folyamatosan zúdít ránk a divat.

Ráadásul nem kell nagy erőfeszítéseket tenni érte, minden üzlet kínálata tele van vörös pulcsikkal, harisnyákkal, sálakkal és egyéb kiegészítőkkel.

Szürke pulóver: sok mindenhez passzol, így jól jársz vele

A nagyon visszafogott, már-már egyhangúnak tűnő szürke pulóvereket öleli most magához a divat, és bármennyire snassz a kialakításuk, hatalmas figyelmet kapnak. Lehet szimpla tréningfelső, bolyhos kötött vagy garbó, ha a szürke valamely árnyalatát mutatja fel, akkor nyert ügye van.

A monokróm, illetve a pirossal, bordóval megtört kéttónusú szürke szettek a legdivatosabbak idén, és ebben teljesen egyetértenek a nőies, a retró, a sportos és vagány irányzatok.

A szürke most minden mennyiségben jöhet, és ha van egy szürke nadrágod, már csak egy hamuszínű pulcsi kell hozzá!

Oversize pulóver: kényelmesen laza, puha és meleg

A túlméretezett pulóverek ismét virágkorukat élik, és már nem csak szűk szoknyákkal, testhezálló pantallókkal viselhetők. Bár az előnyös arányokra ügyelni kell, a bő kötött felső simán társa lehet egy lenge A vonalú szoknyának, de lefelé bővülő szárú nadrágokhoz is felkaphatod az efféle darabokat. Csupán az a lényeg, hogy a derékvonal ne tűnjön el. Trükközhetsz övvel, vagy az anyag egy részét betűrheted a nadrágba, szoknyába. A hatalmas fazonokat ingekkel, blúzokkal kombinálhatod, és bizony a most divatos, alakkövető midiszoknyákhoz is jól passzolnak.

Vastag garbó

A vékony, alakkövető garbó, mint aláöltözék, már alapdarabbá vált az elmúlt évek hideg időszakaiban. A test vonalát követő felső előnye, hogy befér a blézer, mellény alá, vehetsz rá inget, kötényruhát, nem fog kitüremkedni az anyagfelesleg.

A most divatos hatalmas, túméretezett garbók célja más, ősszel ugyanis kabát nélkül lehetett viselni őket, télen pedig valószínűleg arra szolgálnak majd, hogy a divatos, ámde nem túl vastag szövetkabátokat elviselhetőbbé tegyék a zordabb napokon. A hatalmas garbó alá nem kell nagyon felöltözni, bőrhatású nadrággal, szoknyával, kordbársony cuccokkal megbolondítva roppant stílusos összképet mutat. Akár cipzáras nyakú megoldást is választhatsz, aminek előnye, hogy gallérrá alakítható a nyakrésze.

Jacquard kötésű retró pulóver

Norvég vagy jacquard minta, egyre megy, a divat most odáig van a retró pulóverekért! Ezek a darabok színeikkel, hangulatukkal, mintázatukkal is megidézik a hetvenes-nyolcvanas éveket, így tökéletesen illeszkednek az újfent feltörekvőben lévő kordbársony trendhez, sőt, a vintage hatású holmikkal, bőrhatású anyagokkal úgyszintén harmonizálnak.

Az A vonalú retró farmerek nem teljesek a jacquard kötésű pulóverek nélkül, ám ezekkel a darabokkal a vidéki romantikát is megidézheted.

Csíkos pulóverek

A francia sikk és a quiet luxury stílus szelével lobbant fel ismét a tengerészcsíkok trendjének lángja, ám nemcsak a breton pulóverek, hanem díszgombos tengerészstílusú nadrágok és blézerek éppúgy kapcsolódnak ezekhez az irányzatokhoz.

A csíkos pulóver azonban olyannyira népszerűvé vált, hogy még Katalin hercegné is beépítette a ruhatárába, hogy a mindennapi eleganciára hangsúlyt fektető csendes luxusnak hódoljon.

Bár ezek a pulóverek most kitüntetett figyelmet kapnak a téli szezonban, úgy összességében minden letisztult darab divatosnak számít most, ami semleges árnyalatú és nem visel magán feltűnő stílusjegyeket. Kivétel ez alól persze a piros, valamint a retró mintás darab, de mindkettő esetében megfigyelhető az egyszerű vonalvezetés.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés